Naar de pagina index

Bereidingen en kwaliteitscontroles

Cytostatica bereiding

De ZGT Apotheek bereidt op de afdeling alle geneesmiddelen die niet te koop zijn. Daarbij kunt u denken aan zalven, oogdruppels, capsules en ampullen. Het gaat daarnaast ook om specialistische middelen, zoals chemokuren voor patiënten met kanker, morfinecassettes en voedingsinfusen voor mensen die niet kunnen of mogen eten.

Veiligheids- en kwaliteitseisen

De bereidingswijze van onze geneesmiddelen voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen, conform Europese richtlijnen. Onze bereidingsapotheek beschikt over speciale voorzieningen en gekwalificeerd personeel die dit mogelijk maken. De ZGT Apotheek is GMP-z gecertificeerd. Dat wil zeggen dat wij werken volgens de standaard voor bereidingen in de Nederlandse ziekenhuisapotheken.

Kwaliteitscontrole van de ZGT Apotheek

In ons laboratorium werken speciaal opgeleide analisten. Zij controleren de kwaliteit van de ingekochte grondstoffen en de eigengemaakte geneesmiddelen. Dit is wettelijk verplicht. Elke stap in de bereiding wordt vastgelegd volgens vaste protocollen. We kunnen zo altijd de herkomst en de bereiding van een geneesmiddel achterhalen. Ook ligt vast wie op welk moment welke handeling heeft verricht. Deze nauwgezette controles zijn van groot belang voor de veiligheid van de individuele patiënt. Op verzoek worden deze werkzaamheden ook voor derden uitgevoerd.

Assortiment

Bent u nog geen klant, maar bent u wel geïnteresseerd in ons assortiment, dan kunt u dit raadplegen in de bijlage onderaan deze pagina. Deze bijlage is benaderbaar zonder inlog. De assortimentslijst van onze voorraadbereidingen met prijzen is uitsluitend benaderbaar via inlog, zoals hieronder vermeld.

Geneesmiddelen bestellen bij de ZGT Apotheek

Ziekenhuisapotheken kunnen medicijnen bestellen op basis van een leveringsovereenkomst. Dat gebeurt met een inlogcode, waarmee u als apotheker toegang heeft tot specialistische informatie, zoals bijsluiters en assortimentslijsten. Voor prijzen kunt u contact opnemen met onze ziekenhuisapotheek of de assortimentslijst voorraadbereidingen met prijzen raadplegen. Openbare apotheken met een leveringsovereenkomst kunnen bestellingen plaatsen met behulp van het aanvraagformulier: bereiding (voor gestandaardiseerde individuele bereidingen en niet-gestandaardiseerde bereidingen) en VTGM voor openbare apotheken.

  • Apotheken in de regio Hengelo faxen het formulier naar 088 708 53 99.
  • Apotheken in de regio Almelo faxen het formulier naar 088 708 31 66.

Transport en levertermijnen

Ziekenhuisapotheken kunnen voor leveringen gebruik maken van onze haal- en brengservice via Mikropakket. Als u een opdracht geeft vóór 17.00 uur, leveren wij het artikel binnen twee dagen. Voor een ad hoc bestelling uit voorraden geldt een levertermijn van maximaal een week. Bestellingen van een hele charge uit voorraadbereiding leveren wij binnen zeven weken. Openbare apotheken kunnen de bestelde producten in de ziekenhuisapotheek ophalen of tegen marktconforme verzendtarieven per post te laten versturen.