Naar de pagina index

iGeboorte-app levert prijs op bij GemeentePioniersAwards

Met de iGeboorte-app hebben kersverse ouders binnen ZGT de mogelijkheid om digitaal aangifte te doen van de geboorte van hun kind. Deze app heeft de gemeente Almelo een nominatie opgeleverd bij de GemeentePioniersAwards. Almelo won dinsdag 14 februari 2017 de publieksprijs bij deze landelijke uitreiking. Het publiek kon kiezen uit vijf innovatieve diensten van gemeenten.

In het ziekenhuis zijn twee iPads beschikbaar voor de aangifte. Eerder was er een geboorteloket in het ziekenhuis, maar die was slechts een uur per dag geopend. Dit bleek te beperkt. Ouders moesten vaak alsnog binnen drie dagen na de geboorte naar het stadhuis. De meerwaarde en werking van de iGeboorte app wordt duidelijk in de video die PinkRoccade Healthcare ontwikkelde met medewerking van Gemeente Almelo en ZGT. Bekijk in deze video het gemak van de iGeboorte-app.

Eerdere nominatie

In samenwerking met Gemeente Almelo ontwikkelde ZGT deze app die het voor ouders mogelijk maakt om online geboorteaangifte te doen. Door Computable, platform voor ICT-professionals, werd de iGeboorte-app eerder als eens genomineerd als project van het jaar 2015 bij de overheid. Lees meer over de iGeboorte-app op deze pagina.

Eerste in Nederland
Almelo is de eerste gemeente in Nederland die deze methode samen met het ziekenhuis en de leverancier heeft opgezet. Andere gemeenten komen geregeld in Almelo kijken hoe het werkt en willen dit voorbeeld op termijn volgen.