Onze zorg

 • Oncologische zorg

  Kanker is helaas een veelvoorkomende en ingrijpende ziekte. Bij ons bent u in goede handen voor de behandeling van verschillende soorten kanker. Voor iedere soort kanker is er een vast multidisciplinair team, gespecialiseerd in een specifieke aandoening. Er is veel aandacht voor eigen regie, begeleiding tijdens het behandeltraject en nazorg. 

  Naar Oncologisch centrum
 • Diabetes

  Ongeveer 1,2 miljoen mensen hebben diabetes (suikerziekte). Wij behandelen patiënten met complexere vormen, zoals het metabool syndroom. Dat doen we in onze diabetespolikliniek, met een toonaangevende aanpak en de inzet van de nieuwste technologieën. Ons doel is de kwaliteit van leven van onze patiënten te vergroten en complicaties te verminderen.

  Naar Diabetespolikliniek
 • Obesitas

  Ernstig overgewicht is één van de grootste gezondheidsproblemen voor de mens. Met obesitas ontstaat een groter risico op lichamelijke problemen. Jaarlijks begeleidt het Obesitascentrum ongeveer 1000 patiënten bij het krijgen en houden van een permanent gezonde levensstijl. Een operatie zoals een maagverkleining is daar een onderdeel van.

  Naar Obesitascentrum
 • Kwetsbare ouderen

  De zorg voor kwetsbare ouderen neem toe. In ons Centrum voor Ouderen staan kwetsbare ouderen centraal en werken medisch specialismen van vier verschillende afdelingen samen om innovatieve en kwalitatieve topzorg te bieden aan ouderen. Ons doel is dat deze kwetsbare ouderen zo gezond mogelijk terugkeren naar hun eigen woonomgeving.

  Naar Centrum voor Ouderen
 • Topklinische zorg

  ZGT is een topklinisch ziekenhuis dat naast een goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau biedt. ZGT is één van de 27 topklinische ziekenhuizen in Nederland en lid van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Deze ziekenhuizen werken samen aan betere patiëntenzorg door opleiding van professionals en het toepassen van innovatie en wetenschappelijk onderzoek.

  Meer over onze zorg
Collega's van ZGT in beeld

Wij zijn ZGT

Bij alles wat we doen, vragen we ons af of het beter kan. We zoeken altijd naar innovatieve en grensverleggende oplossingen en betrekken anderen bij het beter inrichten van de zorg. We hebben oog voor de ander en kijken naar wat echt belangrijk is.
We stralen Twentse warmte uit!

8 Algemene waardering van patiënten
9.4 Gastvrijheid poliklinieken
9.7 Gastvrijheid verpleegafdelingen

Ervaringsverhalen

 • "Iemand op zijn gemak stellen, praten en uitleggen wat je doet"

  Een operatie is niet niks. Iemand naast je die je een gerust gevoel geeft, is dan heel fijn. Sem Plecht is anesthesiemedewerker. Voor, tijdens en na de operatie maakt hij het verschil voor patiënten. Sem geeft graag een inkijkje in zijn werk.

  Lees verder
 • Verpleegkundige Traumatologie

  “Nu kan ik ervaren wat ik écht het allerleukste vind.”

  Het traineeship acute zorg is een ontwikkeltraject van 12 maanden waarbij de trainee ervaring opdoet binnen diverse patiëntenstromen op de Spoedeisende hulp, Intensive Care, Hartbewaking, Recovery en de Acute Opname Afdeling.

  Lees verder
 • "Steun, vertrouwen en antwoorden van een buddy"

  In Nederland krijgen per jaar 2.500 mensen de diagnose slokdarmkanker. In 2022 is ZGT gestart met het buddyproject. Een buddy heeft de behandeling van slokdarmkanker al enkele jaren achter de rug en geeft andere patiënten een steuntje in de rug.

  Lees verder
 • Henri de Klein

  "Van dit werk word ik nou echt vrolijk!"

  Vrijwilliger Henri de Klein werkt in de ruimte voor rust en ontmoeting. Hier kunnen patiënten en bezoekers rustig zitten en een kopje koffie of thee drinken, een praatje maken, een boekje lezen of de telefoon opladen.

  Lees verder
 • Gea Schelfhorst

  'Ik kijk altijd weer uit naar de werkdag!'

  Vrijwilligster Gea Schelfhorst is een van onze vrijwillige toppers. Zij begon bij ZGT achter de receptiebalie. Ze stopte met dit werk om samen met haar man hun droom, een eigen sportcentrum runnen, waar te maken.

  Lees verder
Bekijk alle ervaringen