Allergologie
Allergologie

Allergologie

Het hebben van een allergie kan veel invloed op uw leven hebben. Zowel in uw privésituatie maar ook op uw werk. Een paar voorbeelden:

  • Iedereen geniet van het lentezonnetje, behalve u. Prikkelende pollen van bomen, planten en grassen bezorgen u letterlijk de lentekriebels.
  • Uw trouwe viervoeter moet helaas weg omdat u of uw kind te veel klachten heeft door zijn aanwezigheid.
  • U kunt niet onbezorgd genieten van uw leven omdat er altijd in uw achterhoofd de gedachte leeft dat u een levensbedreigende reactie kunt krijgen op een specifieke allergie.
  • Op school kan uw kind niet normaal meekomen omdat zij moe en futloos is doordat ze halve nachten ligt te hoesten of wakker ligt van de jeuk.
  • U bent bang en angstig wanneer uw kind ergens alleen naar toe gaat. U weet namelijk alles over de allergie en de reacties van uw kind, maar weten die anderen ook wat de impact van het eten van een pinda is?

Duidelijkheid en een plan na één bezoek

U of uw kind heeft op dit moment (onbegrepen) klachten. U maakt zich zorgen en u wilt weten wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Misschien is er wel sprake van een allergie. Bij de polikliniek allergologie van ZGT hebben wij de expertise om u hierover duidelijkheid te geven.

Wat bieden wij u?

  • U weet in één of twee consulten of u een allergie heeft en waar u allergisch voor bent;
  • U wordt gezien door één van onze twee internist-allergologen, dé experts op het gebied van allergieën;
  • Onze effectieve behandelingen, zoals bijvoorbeeld immunotherapie, zorgen er voor dat u in de toekomst minimaal reageert op uw allergie.

Hoe komt u bij ons terecht?

Maak vandaag nog een afspraak met uw huisarts of medisch specialist om te overleggen over een verwijzing. Nadat wij de verwijzing van uw arts ontvangen hebben, wordt er een afspraak ingepland en sturen we u een uitnodiging.
Als u nog vragen heeft, kijk even bij veel gestelde vragen. Mocht u desondanks nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat.

Na ontvangst van de verwijzing, wordt u door ons opgeroepen voor een afspraak.