Heb ik een allergie?

U of uw kind heeft op dit moment (onbegrepen) klachten. U maakt zich zorgen en u wilt weten wat er nu daadwerkelijk aan de hand is. Misschien is er wel sprake van een allergie. Wij hebben de expertise om u hierover duidelijkheid te geven. 

Hooikoorts/astma

Wanneer u in het voorjaar en/of in de zomer last krijgt van jeukende, tranende ogen en moet u niezen zodra u buiten komt, dan is de kans groot dat u hooikoorts heeft en dus allergisch bent voor stuifmeel. Dit kan stuifmeel van bomen en/of grassen zijn. Een ander woord voor stuifmeel is pollen. Lees meer informatie over hooikoorts/astma.

(Huis)dierenallergie

U krijgt binnen een kwartier allerlei klachten wanneer u naar de manege of het circus gaat, of bij vrienden en kennissen op bezoek bent die honden, katten, cavia’s, of konijnen en/of vogels hebben. Lees meer informatie over (huis)dierenallergie.

Huisstofmijtallergie

U lijkt het hele jaar door snipverkouden, u wordt wakker met een verstopte neus en begint de dag met niezen. Lees meer informatie over huisstofmijtallergie.

Voedselallergie

Krijgt u of uw kind na het eten van diverse soorten fruit, bijvoorbeeld een appel of kiwi, onmiddellijk een jeukend gehemelte, dan heeft u of uw kind waarschijnlijk een hinderlijke voedselallergie. Lees meer informatie over voedselallergie.

Bijen-/wespenallergie

Zodra het warmer wordt en de bloemen gaan bloeien, worden ook wespen en bijen actief en kunt u worden gestoken. U heeft hier nooit eerder op gereageerd, maar de laatste keer reageerde u wel heftig op deze pijnlijke steek. Lees meer informatie over bijen-/wespenallergie.

Geneesmiddelenallergie

U heeft in het verleden van uw behandelaar bijvoorbeeld een antibioticakuur voorgeschreven gekregen in verband met koorts of ontsteking, maar vervolgens kreeg u veel jeuk en/of een hinderlijke uitslag of nog ernstiger klachten en moest vervolgens stoppen met de kuur. Lees meer informatie over geneesmiddelenallergie.

Contactallergie

U krijgt een rode, jeukende, branderige, pijnlijke, gezwollen huidreactie die ontstaat op de plaats van contact met een bepaald product of in contact met bijvoorbeeld gras. Dit kan onmiddellijk zijn, of geleidelijk binnen een aantal dagen ontstaan en weken duren. Lees meer informatie over contactallergie.

Welke invloed en gevolgen heeft een allergie?

Een allergie kan veel impact op uw leven hebben. Zowel in uw privéleven als op uw werk. Lees meer informatie over de impact van een allergie.