• Uw partner wil alleen nog maar echte zilveren of gouden sieraden, want zij denk dat zij allergisch is voor nep-zilver.
  • Bij het dragen van latex handschoenen of na een tandartsbehandeling krijgt u ter plaatse van het contact een geïrriteerde huid of een zwelling van de mond.
  • U kunt niet elke dagcrème verdragen, want bij bepaalde merken ontstaat er ter plaatse waar u de crème aanbrengt huiduitslag.

Kortom, allemaal voorbeelden van een contactallergie waarbij uw huid ergens op reageert.

U krijgt een rode, jeukende, branderige, pijnlijke, gezwollen huidreactie die ontstaat op de plaats van contact met het betreffende product. Dit kan onmiddellijk zijn, of geleidelijk binnen een aantal dagen ontstaan en weken duren. De huid wordt vervolgens ruw en begint te schilferen.

U heeft waarschijnlijk al diverse pilletjes en zalfjes geprobeerd en u vermoedt dat u ergens allergisch voor bent, maar het is onduidelijk waar u op reageert. Welk bestanddeel in de dagcrème veroorzaakt deze reactie? Ben ik nu allergisch voor de handschoenen van de tandarts, voor de verdoving die hij heeft gebruikt óf voor de vullingen in mijn kiezen? U wilt graag weten wat precies de reactie uitlokt zodat u een volgende reactie kunt voorkomen.

Via zeer uitgebreide huidtesten zoeken wij voor u uit waar u precies op reageert. Binnen 72 uur na aflezen van de huidtest weten wij waar u allergisch voor bent. Dan adviseren wij u welke materialen u voortaan moet vermijden en wat u eventueel in plaats daarvan zou kunnen gebruiken. Klik hier voor de oplossing.