Allergie voor geneesmiddelen

U heeft in het verleden van uw behandelaar bijvoorbeeld een antibioticakuur voorgeschreven gekregen in verband met koorts of ontsteking, maar vervolgens kreeg u veel jeuk en/of een hinderlijke uitslag of nog ernstiger klachten en moest vervolgens stoppen met de kuur. Dit geneesmiddel wilt u dus nooit meer. Uw huisarts schrijft u sindsdien een ander middel voor en noteert in uw medisch dossier dat u allergisch bent voor deze antibiotica. Als het slechts om één middel gaat dan zijn er meestal genoeg andere middelen waarmee de ontsteking of de aandoening genezen kan worden.
Het kan echter zijn dat het lijstje van geneesmiddelen die u niet meer mag/kunt gebruiken langer wordt waardoor er steeds minder mogelijkheden om te behandelen over blijven. Dan is het van belang dat u eerst laat uitzoeken voor welk geneesmiddel u daadwerkelijk allergisch bent, waar u bijwerkingen van ondervond en waarom het geneesmiddel vermeden werd.

Samen met u onderzoeken wij welke geneesmiddelen u voortaan moet vermijden om een allergische reactie te voorkomen en welke geneesmiddelen u voortaan weer met een gerust hart kunt gebruiken. Klik hier voor de oplossing.