Bekkenbodemcentrum - bekkenbodem skelet

Behandeling stress-incontinentie

Behandelingen voor stress-incontinentie zijn bekkenfysiotherapie en operatie.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie kan bij de behandeling van een overactieve blaas, stress-incontinentie en verzakking worden ingezet. Lees meer informatie over de behandeling bekkenfysiotherapie.

Operatie

Informatie over de operatie bij stress-incontinentie leest u in de folder Urineverlies bij de vrouw, ongewild.

Pilot keuzehulpen stressincontinentie en verzakking

Het gynaecologieteam in ZGT is gestart met de stressincontinentie keuzehulp en verzakking keuzehulp als onderdeel van een pilot. Een behandeling heeft vaak voor- en nadelen en kan veel invloed hebben op het dagelijks leven. Het gynaecologieteam vindt het daarom belangrijk deze beslissingen samen met de patiënt te nemen. De stressincontinentie en verzakking keuzehulpen helpen patiënten en zorgverleners om samen de best passende behandeling te kiezen.

Samen beslissen

Vrouwen met stressincontinentieklachten of verzakkingsklachten van de blaas, darm, baarmoeder of top van de vagina hebben vaak de keuze tussen meerdere behandelingen. Uw behandelteam geeft aan welke behandelingen voor u mogelijk zijn en bespreekt dit met u. Na het horen van de diagnose is het soms lastig om alle informatie te verwerken en heeft u tijd nodig om uw afwegingen op een rij te zetten. De keuzehulp kan u daarbij ondersteunen.

Hoe gebruikt u de keuzehulp?

U krijgt van uw behandelteam een inlogcode mee om de keuzehulp thuis rustig door te nemen. In de keuzehulp leest u over uw diagnose, de mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen. De keuzehulp helpt u aan te geven wat uw persoonlijke afwegingen en voorkeuren zijn. Met uw behandelteam bespreekt u uw afwegingen en voorkeuren. Samen kiest u de behandeling die het beste bij u past. Weet u niet zeker voor welke keuze u in aanmerking komt? Vraag het aan uw chirurg of verpleegkundige.

Keuzehulpen die passen bij zorgverlener én patiënt

De stressincontinentie keuzehulp en verzakking keuzehulp zijn goedgekeurd door beroepsverenigingen en patiëntenvereniging Bekkenbodem4all. De keuzehulpen zijn ontwikkeld in samenwerking met patiënten, wetenschappelijke verenigingen, onderzoekers, medisch specialisten en zorgprofessionals.

Keuzehulpen

Contact

Ziekenhuislocatie Hengelo Bekkenbodemcentrum

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo