Borstkliniek Oost-Nederland

Persoonlijke begeleiding bij Borstkliniek Oost-Nederland

Het krijgen van borstkanker en de behandeling hiervan is een ingrijpende gebeurtenis. Tijdens dit hele traject krijgt u begeleiding door de mammacareverpleegkundige. Zij is gedurende het gehele traject uw aanspreekpunt. Wij vinden het belangrijk dat u weet dat er altijd gelegenheid is om vragen te stellen.

Verpleegkundig mammaspreekuur

Wanneer uw behandelplan duidelijk is en er een operatie gepland gaat worden, zal de mammacareverpleegkundige alle afspraken rondom de operatie voor u regelen. Ook zal zij u uitleg geven over de operatie en de opname. U mag haar altijd bellen als er vragen, klachten of problemen zijn.

Uw persoonlijke behoefte

De exacte inhoud van de voorlichting en begeleiding is afhankelijk van de diagnose en uw persoonlijke behoefte. De mammacareverpleegkundige biedt een luisterend oor en geeft informatie, begeleiding en praktische tips.

Psychosociale zorg

Borstkanker kan het leven op allerlei gebieden veranderen. De mammacareverpleegkundige gaat in op mogelijke gevolgen die u door de behandeling kan ervaren in het dagelijks leven. Zij zal tijdens het traject de lastmeter met u bespreken.   Soms kunnen klachten tijdens de behandeling ontstaan. Zo kan uw behandeling leiden tot lichamelijke klachten zoals pijn en vermoeidheid. Daarnaast is er het verdriet, de angst en de onzekerheid. U kunt dit bespreken met de mammacareverpleegkundige. Zij biedt psychosociale begeleiding en verwijst u zo nodig door als u dat wilt.
Soms treden de klachten pas jaren na afloop van je behandeling op. Bijvoorbeeld vermoeidheid, lymfoedeem, cognitieve klachten zoals geheugen- en concentratiestoornissen. Ook dit kunt u bespreekbaar maken tijdens de controle bezoeken bij de Borstkliniek. Klik hier voor meer informatie over de begeleiding tijdens het nazorgtraject.

Workshop Look good, feel better

Bekijk het fragment van de aflevering van ZGT TV over borstkanker over de workshop Look good, feel better.