Zorgkaart Nederland

Wanneer u contact hebt gehad met uw arts over prostaatklachten, breekt een onzekere tijd aan. Heb ik prostaatkanker? Hoe wordt het behandeld? Waar kan ik snel worden geholpen? Allemaal vragen die bij u op kunnen komen.  Bij De Prostaatkliniek krijgt u snel een complete diagnose en een second opinion.

Uw persoonlijke geschiedenis

Wanneer u bij ons binnenkomt, kijken wij uitgebreid naar uw persoonlijke en medische geschiedenis en alle beschikbare gegevens. Op basis daarvan bepalen wij welke onderzoeken er nodig zijn en wanneer deze plaatsvinden.

MRI

Als er een vermoeden is van prostaatkanker en de biopten laten geen tumor zien, dan vindt een detectie-MRI plaats. Dat gebeurt in het Prostate MR Center of Excellence, onderdeel van de afdeling radiologie van het Radboudumc. Jaarlijks komen honderden patiënten uit de hele wereld voor een MRI-diagnose naar Nijmegen omdat de nieuwste technieken alleen daar nog worden toegepast. De huidige methodes om prostaatkanker op te sporen en te behandelen zijn niet altijd precies genoeg. Met een MRI-scan kan dat sneller, nauwkeuriger en met minder pijn en frustratie voor de patiënt. Lees meer over de voordelen van MRI bij diagnose.

Keuze behandeling

Voor iedere patiënt moet de meest passende behandeling gekozen worden. Wij doen dat op basis van de MRI-scan en het advies van de radioloog. Deze worden besproken in het multidisciplinair overleg. Dat is een overleg met specialisten in verschillende richtingen binnen het eigen ziekenhuis.

Terug naar u

Wij leggen de behandelkeuze aan u voor. U weet dan zeker dat u de best mogelijke behandeling krijgt, op basis van een gedegen diagnose. En dat binnen enkele weken.

Resultaten

Inmiddels heeft De Prostaatkliniek bijna vijfhonderd patiënten geholpen met adviezen. De eerste 350 adviezen zijn inmiddels verwerkt in onze rapportage van oktober 2012. Hier leest u onder andere over de aandoeningen van patiënten, MRI, adviezen door experts en patiënttevredenheid.