Zorgkaart Nederland

Een second opinion, of tweede mening, is het oordeel of advies van een andere medisch specialist dan uw behandelend arts. Deze specialist geeft op verzoek zijn mening, maar hij neemt de behandeling in eerste instantie niet over. 

Second opinion bij De Prostaatkliniek

De Prostaatkliniek is gespecialiseerd in second opinions bij (vermoeden van) prostaatkanker. Wij hebben de tweede mening uitgebouwd naar een compleet pakket. Deze bestaat uit het laten maken van een detectie-MRI wanneer de biopten bij vermoeden van prostaatkanker geen diagnose hebben opgeleverd en een stadierings-MRI wanneer wel prostaatkanker is ontdekt. De radiotherapeut geeft zijn bevindingen en advies aan de uroloog door. Dit advies wordt vervolgens uitvoerig besproken in het multidisciplinair overleg. Dit is een overleg met specialisten in verschillende richtingen binnen het eigen ziekenhuis. Het uiteindelijke behandeladvies aan de patiënt is dus zo gedegen omdat het is gebaseerd op de onderzoeksresultaten en de uitslag van de beste MRI-centra van Nederland.

Vergoeding second opinion

Bij De Prostaatkliniek kunt u eenvoudig een second opinion aanvragen. Alle zorg die wij direct of indirect leveren, wordt vergoed door de zorgverzekeraars.