Asperges met hüttenkäse

  • 23 april 2018
  • Recepten
asperges

Asperges zijn gezond! Ze zitten boordevol vezels, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K. En bevatten ook nog eens flinke hoeveelheden mineralen, zink, magnesium, fosfor en calcium. En nu het lenteseizoen officieel begonnen is, delen we dit heerlijke aspergegerecht graag met u.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 eieren
  • 2 bakjes hüttenkäse a 200 g
  • 1 kg groene of witte asperges (waar uw voorkeur naar uit gaat)
  • citroensap
  • knoflookpoeder
  • zout en peper

Bereiding:

Kook de eieren ongeveer drie minuten. Snijd ondertussen de harde eindjes van de asperges. Als u de witte variant gebruikt, dient u ze ook even te schillen. U kunt ze natuurlijk ook geschild en al kopen. Kruid de asperges met wat zout en peper, knoflookpoeder en citroensap. Grill ze ongeveer vijf minuten in een grillpan en leg ze vervolgens op een bord. Serveer de asperges met de gekookte eieren en maak het af met de hüttenkäse. Bent u van de tradities? Serveer er dan plakken gerookte zalm (en eventueel wat aardappeltjes in de schil) bij voor de traditionele twist, eet smakelijk!