De Distinguished Gentleman’s ride op 24 september

  • 1 september 2017
  • Nieuwsberichten, Prostaatkanker, Onderzoek
motorrijder

Op zondag 24 september wordt de Distinguished Gentleman’s Ride gereden. Dit is een tocht waarbij de motorrijders hun beste pak aantrekken en zo goed gekleed mogelijk op hun motor te stappen om geld op te vergaren voor het goede doel, onderzoek naar prostaatkanker. De Ride steunt de Movember Foundation, die in november altijd geld ophalen voor onderzoek naar prostaatkanker door het sponsoren van het laten staan van een snor tijdens die maand.

Het evenement is snel gegroeid en al heel groot. De jaarlijkse Distinguished Gentleman’s Ride is in 2012 begonnen in Australie, waar er al 2500 motoren meereden in 64 verschillende steden.

Vorig jaar werd er in ruim 500 steden en in 90 landen gereden. In totaal hebben de motorrijders vorig jaar 3,6 miljoen dollar opgehaald.

Dit jaar ziet het er naar uit dat de Ride gereden gaat worden door 70.000 motorrijders in 600 steden in 95 landen. Het streven is om dit jaar vijf miljoen dollar op te halen voor het goede doel.

In 2013 deden in Nederland al Wageningen en Nijmegen mee. En Nederland doet ook dit jaar weer mee. Er staan ritten gepland in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Enschede, Harderwijk (Veluwe), Leeuwarden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Steenwijk, Den Haag, Utrecht, Venlo en Wageningen.

U kunt zich laten registreren en meerijden, of u kunt een motorrijder sponsoren. Wanneer u een motorrijder uit Nederland wilt sponsoren, kunt u er hier één uitkiezen.

Meer informatie vindt u op de website van de Distinguished Gentleman’s Ride (Engelstalig).