Gevulde tomaten

  • 27 februari 2017
  • Recepten
Gevulde tomaten

Gebakken tomaten zijn natuurlijk goed voor de prostaat door het lycopeen dat daarin zit. Pijnboompitten zijn echter minstens net zo gezond. Ze bevatten namelijk enkelvoudige onverzadigde vetzuren. Dit zijn vetten die goed zijn voor uw hart, longen en hersenen en ze verlagen de kans op hart- en vaatziekten.

voorgerecht vier personen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote tomaten
  • 1,5 eetlepel paneermeel of verkruimeld beschuit
  • 30 gr pijnboompitten
  • een handje verse basilicum
  • 2 eetlepel geraspte (Parmezaanse) kaas
  • 1 uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetl olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Rooster de pijnboompitten even in een pan zonder olie of boter tot ze een heel klein beetje bruin kleuren.
  • Snijd de ui en basilicum fijn en meng met de knoflook (geperst of heel klein gesneden, de geraspte kaas, de geroosterde pijnboompitten en het paneermeel en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  • Snijd de bovenste helft van de tomaten af en hol ze uit. Zet ze even omgekeerd op wat keukenpapier zodat al het vocht eruit kan lopen.
  • Snijd ook van de onderkant een heel klein stukje af zodat ze makkelijk rechtop blijven staan.
  • Vul de tomaten met het mengsel, zet het dekseltje er weer op en zet ze twintig minuten in de oven in een ovenschaal.