Informatiemarkt Wereldkankerdag drukbezocht

  • 5 februari 2019
  • Kanker, Nieuwsberichten, Prostaatkanker, ziekenhuis

Ieder jaar staan we op Wereldkankerdag stil bij de impact van kanker. Deze dag is wereldwijd uitgeroepen om het bewustzijn rond kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker – én voor hun naasten of nabestaanden – te onderstrepen.

Late gevolgen

Op maandag 4 februari stonden de zogenoemde ‘late gevolgen’ van kanker centraal. Voor veel mensen die kanker hebben gehad, wordt het leven nooit meer zoals het was. Zij worden in hun dagelijkse leven belemmerd door vermoeidheid, angst voor terugkeer van kanker, verminderde concentratie of relationele problemen.

Lokale initiatieven

In Nederland waren maandag meer dan 140 organisaties met lokale initiatieven om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben.  Ook in ZGT hadden we een evenement waarvan we hoopten dat u zou langskomen. Dat heeft u gedaan!  "Onze informatiemarkt werd drukbezocht", vertelt coördinerend oncologieverpleegkundige Ingrid Pasman. "We spraken veel voorbijgangers aan, ik denk dat daardoor mensen zich uitgenodigd voelden om met ons in gesprek te gaan of om een wens in de speciale wensenboom te hangen. Er werd positief op gereageerd, mensen vonden het heel goed en mooi dat we dit hebben georganiseerd. We kunnen dus wel spreken van een succes, daar zijn we blij mee!" 

Bron: Oncologieenpraktijk