Panna cotta met zomerfruit

  • 29 augustus 2016
  • Recepten
Panna cotta met zomerfruit

Nagerecht voor vier personen

Een zomers nagerecht dat u van te voren kunt voorbereiden, handig bij een gezellig diner en heerlijk zacht van smaak. Het rode fruit is natuurlijk verrukkelijk maar ook nog erg gezond: het is rijk aan vitamine C, anti-oxidanten en lycopeen. Het ziet er prachtig uit, in mooie glaasjes en is veel minder moeilijk dan u wellicht denkt!

Ingrediënten:

  • 250 gram gemengd rood fruit (frambozen, bosbessen, bramen, aardbeien, kersen, rode bessen) plus van al het fruit een paar per glas ter garnering
  • 150 ml volle melk
  • 150 ml slagroom
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • ½ vanillestokje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 60 gram poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de melk en de room met de bruine suiker.
  • Schraap de vanille uit het stokje en voeg toe. U kunt het stokje zelf ook nog even in de pan doen.
  • Laat vijf minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan. Let op: niet laten koken.
  • Week intussen de gelatine in koud water.
  • Los de geweekte en uitgeknepen gel op in het mengsel van room en melk en roer goed door.
  • Vul mooie glaasjes met dit mengsel en zet dit in de koelkast om op te stijven.
  • Los de poedersuiker op in wat water in een pan op zacht vuur en voeg dan het fruit toe.
  • Laat het in een paar minuten zachtjes pruttelen tot het een egale saus is geworden.
  • Pureer het fruit met een staafmixer tot de saus helemaal glad is en haal de saus daarna door een fijne zeef.
  • Schep als alles is afgekoeld de rode vruchtensaus op de Panna Cotta en garneer met de overgebleven vruchten.
  • Laat goed koud worden in de koelkast.

Tip: wanneer er vegetariërs onder uw gasten zijn, kunt u de gelatine vervangen door agar agar.