
Nagerecht voor vier personen
Een zomers nagerecht dat u van te voren kunt voorbereiden, handig bij een gezellig diner en heerlijk zacht van smaak. Het rode fruit is natuurlijk verrukkelijk maar ook nog erg gezond: het is rijk aan vitamine C, anti-oxidanten en lycopeen. Het ziet er prachtig uit, in mooie glaasjes en is veel minder moeilijk dan u wellicht denkt!
Ingrediënten:
- 250 gram gemengd rood fruit (frambozen, bosbessen, bramen, aardbeien, kersen, rode bessen) plus van al het fruit een paar per glas ter garnering
- 150 ml volle melk
- 150 ml slagroom
- 50 gram bruine basterdsuiker
- ½ vanillestokje
- 2 blaadjes gelatine
- 60 gram poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de melk en de room met de bruine suiker.
- Schraap de vanille uit het stokje en voeg toe. U kunt het stokje zelf ook nog even in de pan doen.
- Laat vijf minuten op zacht vuur tegen de kook aan staan. Let op: niet laten koken.
- Week intussen de gelatine in koud water.
- Los de geweekte en uitgeknepen gel op in het mengsel van room en melk en roer goed door.
- Vul mooie glaasjes met dit mengsel en zet dit in de koelkast om op te stijven.
- Los de poedersuiker op in wat water in een pan op zacht vuur en voeg dan het fruit toe.
- Laat het in een paar minuten zachtjes pruttelen tot het een egale saus is geworden.
- Pureer het fruit met een staafmixer tot de saus helemaal glad is en haal de saus daarna door een fijne zeef.
- Schep als alles is afgekoeld de rode vruchtensaus op de Panna Cotta en garneer met de overgebleven vruchten.
- Laat goed koud worden in de koelkast.
Tip: wanneer er vegetariërs onder uw gasten zijn, kunt u de gelatine vervangen door agar agar.