Salade met avocado en mango

  • 23 april 2019
  • Recepten
Avocado mangosalade

Deze maand kiezen we voor een licht verteerbare maar supergezonde salade. Boordevol ingrediënten die én lekker zijn én heilzame kenmerken hebben. Neem nu de avocado. Wanneer u elke dag een avocado eet, verkleint dat volgens onderzoek de kans op mond-, borst- en prostaatkanker. Dit zou komen door de vele fytochemicaliën – stofjes die van nature in planten voorkomen. Daarnaast heeft u minder kans op hart- en vaatziekten en beschermt u uw huid en ogen. Gember staat bekend om het positieve effect op de spijsvertering, het maaggebied en de longen. Ook zou het pijnstillend werken en hebben verschillende wetenschappelijke onderzoeken uitgewezen dat gember ontstekingsremmende stoffen bevat. Tuinkers bevat veel vitamines en mineralen, zoals calcium en ijzer. En tot slot beschikt de piperine in zwarte peper ook over antioxidanten. Kortom, met dit gerecht zet u een heerlijk, gezond en bovendien gemakkelijk gerecht op tafel!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 avocado's
  • 4 mango's
  • 400 gr gekookte garnalen
  • 40 gr gember
  • 4 el tuinkers

Voor de dressing

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el citroensap
  • 4 tl kerriepoeder
  • 4 tl peper

Bereiding:

Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe hetzelfde met de avocado. Schil de gember en snij fijn. Doe de mango, avocado, gember en garnalen in een schaal en roer door elkaar. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje, en roer vervolgens door de salade. Garneer de salade met de tuinkers. Eet smakelijk!

Bron: marieclaire