Sinaasappel garnalencocktail

  • 27 december 2018
  • Recepten
garnalencocktail

Met mate eten, het is zo belangrijk. Met alle verleidingen zoals steeds meer kant en klaar maaltijden en de steeds groter wordende variatie aan snacks en zoetigheden maken het er niet gemakkelijker op. Toch moeten we streven naar een gezond gewicht. Het verband met hart- en vaatziekten is reeds bewezen en ook over de mate waarin obesitas kankerverwekkend is, wordt steeds meer bekend. Uit een recent onderzoek blijkt dat bijna vier procent van alle kankergevallen wereldwijd te wijten is aan overgewicht. Daarom gaan wij graag mee in het advies om bewuster te eten en kozen wij deze maand een licht gerecht. Een gezond voorgerecht dat gemakkelijk te bereiden is en waarmee genoeg te variëren valt. Zo kunt de mayonaise vervangen voor yoghurt of een light variant. We hopen dat het voorgerecht het diner van u (en uw gasten) op een smakelijke wijze compleet maakt!

 

Ingrediënten voor vier personen: 

  • 250 gr Hollandse garnalen
  • 1 sinaasappel
  • 3 el mayonaise
  • sjalotje
  • snufje cayennepeper
  • 50 gr rucola
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 3 el olijfolie
  • 3 limoenen
  • 2 tl mosterd
  • 1 el tomatenketchup
  • 2 tl gembersiroop
  • snufje zwarte peper
  • 2 tl kappertjes
  • 2 tl hazelnoten

 

Bereiding:

Snipper het sjalotje en verwijder de schil de schil van de sinaasappel, ook zoveel mogelijk het witte, en snijd in kleine blokjes. Hak de bieslook, rucola en hazelnoten in stukjes. Doe de garnalen, de blokjes sinaasappel, het sjalotje, snufje cayennepeper, halve el bieslook, het sap van een limoen, een tl mosterd, halve el ketchup, 1 tl kappertjes en een snufje zwarte peper in een bakje. Meng alles goed door elkaar. Klop in een ander bakje de olijfolie, gembersiroop, sap van een limoen en een tl mosterd door elkaar: de dressing. Doe in een ander bakje de mayonaise, halve el ketchup, 1 el bieslook, snufje cayennepeper, 1 tl kappertjes en wederom het sap van een limoen. Even goed mengen en klaar is de room. Nu kunt u de glaasjes vullen met de garnalensalade. Verdeel de helft van de gehakte rucola over vier glaasjes. Vervolgens verdeelt u hier de helft van de dressing overheen. Daarna schept u de helft van de garnaaltjes over de rucola en de helft van de room over de garnaaltjes. Herhaal dit in dezelfde volgorde nogmaals. Maak het geheel af met wat gehakte hazelnoten en een klein beetje verse bieslook. Dit gerecht is prima een paar uur van te voren te bereiden. Eet smakelijk!

Tip: wij gebruikten als garnering voor een extra feestelijk tintje ook nog wat granaatappelpitjes.

Bron: MSN.com