
We hebben wederom een lekker, winters recept voor u uitgekozen. De tegenstrijdige groenten vullen elkaar perfect aan en zorgen voor een veelzijdige maar uitgebalanceerde smaak. Het is daarnaast een gerecht dat u binnen no time op tafel hebt staan. Best prettig in zo een drukke december maand! Bovendien liggen paddenstoelen in dit jaargetijde volop in de supermarkten. En ook deze ingrediënten bieden veel voordelen op gezondheid gebied: zo zijn citroenen rijk aan vitamine C, B1, B2, B11 en de mineralen calcium, ijzer, magnesium, koper en mangaan. Citroenen bevatten ook een grote variatie aan stoffen die kanker kunnen remmen, waaronder limoneen. Dit is een zeer krachtige antioxidant en kan in combinatie met de ook in citroen aanwezige hesperetin bescherming bieden tegen verschillende soorten kanker. Paddenstoelen bevatten tot slot nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, B11, kalium en vezels. Gegarandeerd een topgerecht!
Ingrediënten voor twee personen:
- Halve el olijfolie
- 1 el boter
- 350 gr gemengde paddenstoelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Handvol platte peterselie
- Rasp van een halve citroen
- 200 gr tagliatelle
- Zout en peper
Bereiding:
Verhit de boter en de olie in een ruime pan. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken: halveer de grote (of snijd ze in dikke plakken) en laat de kleine heel. Bak ze in de pan met boter en olijfolie gaar. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze enkele minuten met de paddenstoelen mee in de pan. Hak de peterselie en voeg ook deze aan de paddenstoelenmix toe. Zet het vuur laag en bak het geheel nog vijf minuten aan. Voeg ook de citroenrasp en zout en peper naar smaak toe. Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing gaar, giet de pasta af en meng de paddenstoelenmix met de pasta. Garneer met wat overgebleven peterselie. Tip: voeg voor wat extra bite fijngehakte pecannoten toe en een paar eetlepels crème fraiche. Eet smakelijk!