Zalmverrassing uit de oven met verse groenten

  • 17 december 2015
  • Recepten

Dit recept met veel verse groenten is voedzaam, supergezond en omdat het er zo leuk uitziet, ook zeker geschikt voor de feestdagen. De groenten worden in een afgesloten pakketje gestoomd, waardoor de voedingsstoffen optimaal behouden blijven. Dit gerecht bevat ongeveer 300 gram groenten per persoon. Met een mooie zalmmoot of zalmfilet, is dit een heerlijk feestmaal. Door de verschillende groenten, zitten er veel verschillende vitamines in en de zalm is een rijke bron aan onverzadigde vetzuren en eiwitten.

Hoofdgerecht, vier personen

Ingrediënten:

  • 4x 125 gram zalmfilet (u kunt ook zalmmoten nemen of zelfs stukjes andere vis toevoegen)
  • 1 courgette
  • 3 rode paprika’s
  • 8 cherrytomaatjes
  • 6 wortelen, niet al te dik
  • 200 gram peultjes
  • 200 gram sugar snaps
  • ca. 12 zongedroogde tomaten
  • ca. 2 uien
  • 2 citroenen
  • paar takjes peterselie
  • paar takjes dille

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor 180 graden.
  • Snijd alle groenten behalve de citroen en cherrytomaatjes in grove stukken en kook of stoom ze even een paar minuten.
  • Leg twee dubbelgevouwen vellen aluminiumfolie op het aanrecht. Leg hier de gekookte of gestoomde groenten in het midden op.
  • Snijd de huid van de zalmfilet. Plaats de zalmfilet er bovenop en bestrooi met zout en peper en wrijf hem in met citroensap en dille.
  • Snijd uit de citroen twee dikke plakken, snij doormidden en leg op de zalm. Stop er wat takjes peterselie tussen.
  • Vouw het pakketje dicht, zorg dat er geen gaatjes in zitten en plaats het in de voorverwarmde oven voor dertig minuten.
  • Serveer met bijvoorbeeld aardappelpuree, aardappeltjes of frites.

Tip: u kunt hierbij natuurlijk alle groenten die u nog heeft liggen, gebruiken.