
Een lichte en gezonde avondmaaltijd voor warme zomerse dagen. Hier een recept als richtlijn maar u kunt de soep vullen met wat u maar lekker vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Hoofdgerecht voor twee personen
Ingrediënten
- 175 g (gedroogde) noedels (welke noodels, mag u zelf weten)
- 750 ml groente- of kippenbouillon
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 1 steranijs
- 1 theelepel (geraspte) verse gemberwortel
- 2 eetlepels sojasaus
- 75 g taugé
- 75 g peultjes of sugarsnaps
- 75 g shii-take, of kastanje-champignons in plakjes
- 75 g paksoi, in dunne reepjes
- 2 eetlepels verse koriander, gehakt
Bereiding
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus.
- Laat de noedels (wanneer ze gaar zijn) uitlekken en verdeel ze over twee kommen.
- Doe de groenten in de bouillon wanneer die kookt.
- Kook de groenten in twee minuten gaar.
- Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels.
- Strooi de koriander over de noedelsoep.
Tip: noedelsoep is bij uitstek een gerecht waarbij u alles kunt gebruiken dat nog in de groentela ligt. Ook kunt u de soep nog verrijken met kip of vis (bv dunne plakjes rauwe zalm of tonijn).