Zomerse noedelsoep

  • 18 juli 2016
  • Recepten
Noedelsoep

Een lichte en gezonde avondmaaltijd voor warme zomerse dagen. Hier een recept als richtlijn maar u kunt de soep vullen met wat u maar lekker vindt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoofdgerecht voor twee personen

Ingrediënten

  • 175 g (gedroogde) noedels (welke noodels, mag u zelf weten)
  • 750 ml groente- of kippenbouillon
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 steranijs
  • 1 theelepel (geraspte) verse gemberwortel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 75 g taugé
  • 75 g peultjes of sugarsnaps
  • 75 g shii-take, of kastanje-champignons in plakjes
  • 75 g paksoi, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels verse koriander, gehakt

Bereiding

  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Vul een pan met de bouillon, suiker, steranijs, gember en de sojasaus.
  • Laat de noedels (wanneer ze gaar zijn) uitlekken en verdeel ze over twee kommen.
  • Doe de groenten in de bouillon wanneer die kookt.
  • Kook de groenten in twee minuten gaar.
  • Giet in elke kom de helft van de bouillon met groenten, over de gekookte en uitgelekte noedels.
  • Strooi de koriander over de noedelsoep.

Tip: noedelsoep is bij uitstek een gerecht waarbij u alles kunt gebruiken dat nog in de groentela ligt. Ook kunt u de soep nog verrijken met kip of vis (bv dunne plakjes rauwe zalm of tonijn).