Verpleegkundigen lopen in de gang

Excisie is het wegsnijden van een huidafwijking. U kunt een huidafwijking laten verwijderen om medische redenen. Denk hierbij aan het weghalen van huidkanker of een goedaardige huidaandoening. U kunt ook een huidafwijking laten verwijderen om cosmetische redenen. Een voorbeeld daarvan is het weghalen van een moedervlek. Excisie is een poliklinische behandeling. Dat wil zeggen dat u niet in het ziekenhuis hoeft te blijven. U krijgt een plaatselijke verdoving rondom de aandoening. Daarna wordt meestal een ellipsvormig gebied rondom de huidaandoening uitgesneden. Ten slotte wordt de wond gehecht. Meestal onderzoekt een patholoog de verwijderde huid. Zo krijgt u de zekerheid dat de huidaandoening volledig is verwijderd.

Correctieve ingrepen na een excisie

Plastiek

Als de wond na een excisie niet direct kan worden gesloten kan de medisch specialist gebruik maken van een plastiek. Dit is een techniek waarbij huid van een andere plek wordt verschoven om de wond mooi te kunnen sluiten. Er zijn verschillende soorten plastieken. Vaak worden plastieken in het gezicht gebruikt. Wanneer de dermatoloog van de patholoog hoort dat de huidkanker helemaal is weggesneden, wordt de plastiek uitgevoerd. Onder lokale verdoving schuift de dermatoloog de huid van de omgeving naar de wond. Dit is een mooie techniek, omdat er geen kleurverschillen in de huid ontstaan.

Full thickness graft

Bij deze techniek wordt een stukje huid in de volle dikte verplaatst naar de wond waar eerder een tumor is verwijderd.

Ziekenhuislocatie Hengelo Dermatologie

  • Opmerkingen

    Helaas zijn onze wachttijden op dit moment langer dan u van ons gewend bent. Hierdoor kan het langer duren voordat u een afspraak heeft op onze polikliniek. Excuses voor het ongemak.

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo

Buitenpolikliniek Rijssen Dermatologie buitenpolikliniek Rijssen

  • Spreekuren

    Iedere dinsdagochtend geopend van 08.00 tot 12.00 uur, en op donderdag van 08.00 tot 16.30 uur.

Wijnand Zeeuwstraat 26-101, 7462 DE Rijssen

Bekijk op de kaart Plan uw route