Verpleegkundigen lopen in de gang

ZGT heeft een speciaal verbandspreekuur voor patiënten met een open been, (lymf)oedeem aan het been of een trombosebeen. Tijdens het verbandspreekuur spreekt u eerst een dermatologieverpleegkundige. Deze verpleegkundige stelt samen met de dermatoloog een behandelplan op. Het aangedane been wordt vervolgens verbonden en ingezwachteld. Na deze behandeling draagt de dermatologieverpleegkundige u in de meeste gevallen over aan de wijkverpleging, het zogenaamde 'ulcus-team'. Dit team is door de dermatologieverpleegkundigen opgeleid. Ze hebben kennis van de nieuwste behandelmogelijkheden op het gebied van wondverzorging en zwachteltherapie. Aan het eind van de behandeling krijgt u een elastische kous aangemeten. Daarvoor werken de dermatologen samen met de bandagist van het ziekenhuis.

Complexere problematiek

Bij complexe problemen heeft u meerdere afspraken op het verbandspreekuur. Als het nodig is zal de dermatoloog u doorverwijzen naar een chirurg of plastisch chirurg.

Lymfoedeem

Voor de (na)behandeling van lymfoedeem kunt u ook worden doorverwezen naar oedeemtherapeuten.

Ziekenhuislocatie Hengelo Dermatologie

  • Opmerkingen

    Helaas zijn onze wachttijden op dit moment langer dan u van ons gewend bent. Hierdoor kan het langer duren voordat u een afspraak heeft op onze polikliniek. Excuses voor het ongemak.

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo

Buitenpolikliniek Rijssen Dermatologie buitenpolikliniek Rijssen

  • Spreekuren

    Iedere dinsdagochtend geopend van 08.00 tot 12.00 uur, en op donderdag van 08.00 tot 16.30 uur.

Wijnand Zeeuwstraat 26-101, 7462 DE Rijssen

Bekijk op de kaart Plan uw route