Verpleegkundigen lopen in de gang

Als uw nieren minder goed werken, plast u afvalstoffen niet volledig uit. De stoffen blijven hierdoor in uw bloed achter. Dit kan tot klachten leiden. Door het aanpassen van de voeding kunt u de klachten beperken en achteruitgang van uw nierfunctie vertragen. Ook kan een dieet de werking van bepaalde medicijnen ondersteunen.

Dieet

Een dieet is een belangrijk onderdeel van uw behandeling. Door het aanpassen van uw voeding kunt u namelijk uw behandeling optimaliseren. Een dieet bij nierschade kan gericht zijn op de voedingsstoffen natrium (zout), kalium, eiwit, fosfaat en vocht. Ook is het belangrijk dat het energieniveau in uw voeding is afgestemd op de hoeveelheid voeding die uw lichaam nodig heeft.

Voedingstoestand

Het is begrijpelijk dat het eten soms minder goed gaat door ziekte, vermoeidheid of smaakverandering. Hierdoor kan uw voedingstoestand achteruit gaan. Als u te weinig voedingstoffen binnen krijgt, worden uw conditie en weerstand minder. Het gewichtsverloop over langere tijd is een belangrijke maat om uw voedingstoestand te bepalen. De diëtist kijkt samen met u of u voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Zo nodig adviseert diegene u om binnen uw dieet u conditie op peil te houden. In enkele gevallen zijn speciale dieetpreparaten nodig om uw voedingstoestand op peil te houden. Vaak vergoedt de zorgverzekeraar deze preparaten..

Contact

Meer informatie of vragen? Neem contact op met het secretariaat van de afdeling diëtetiek.

Ziekenhuislocatie Hengelo Diëtetiek

  • Opmerkingen

    Het secretariaat diëtetiek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 12.00 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo