Verpleegkundigen lopen in de gang

Medische Trainings Therapie

Medische Trainings Therapie (MTT) richt zich op het verhelpen van specifieke klachten en het beter kunnen functioneren met een bepaalde aandoening. Er wordt gewerkt met een trainingsprogramma dat inspeelt op uw individuele klachtenpatroon.
Tijdens de Medische Trainings Therapie kunt u op een verantwoorde manier uw lichaam trainen. Onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut traint u in kleine groepen met een oefenprogramma dat speciaal voor u is opgesteld. Hierdoor kunt u veilig trainen en desgewenst de hulp van de fysiotherapeut inschakelen. Ook zorgt deze fysiotherapeut ervoor dat uw individuele programma op tijd wordt aangepast, zodat u effectief blijft trainen.

Voor wie?

Medische Trainings Therapie is voor iedereen die:

  • Gericht wil trainen in kleine groepen met persoonlijke en deskundige begeleiding
  • Klachten heeft aan het houdings- en/of bewegingsapparaat
  • Verantwoord wil revalideren na een blessure, operatie of ongevalletsel
  • Met hart- en/of longklachten in conditie wil blijven
  • Medische klachten heeft, waarbij door fysieke activiteit de klachten zullen minderen
  • Langere tijd niet meer aan gestructureerde lichaamsbeweging heeft gedaan en op verantwoorde wijze, zonde¬†risico te lopen op overbelasting en blessures, wil starten met trainen
  • Na een inactieve sportperiode een goede basis wil leggen voor het beoefenen van sport

Hoe wordt de training gegeven?

Wanneer u zich aanmeldt voor Medische Trainings Therapie vindt er eerst een intake plaats door de fysiotherapeut. Uw specifieke problemen of aandachtspunten voor de training worden besproken. Daarnaast kan het nodig zijn uw lengte, gewicht, vetpercentage, bloeddruk en conditie te meten. Vervolgens wordt samen met u een beweegprogramma opgesteld.
De trainingen vinden plaats op de afdeling fysiotherapie op onze locatie in ZGT Hengelo.

Meer weten?

Voor informatie over trainingstijden en prijzen kunt u contact opnemen met ons secretariaat van fysiotherapie contact opnemen. Ook kunt u hier terecht met al uw overige vragen over de Medische Trainings Therapie.