Verpleegkundigen lopen in de gang

Het schouderspreekuur is een gecombineerd spreekuur voor mensen met klachten van en rondom het schoudergewricht. De orthopedisch chirurg gespecialiseerd in schouderproblematiek (OCON) en de schouderfysiotherapeut werken hierbij samen. Na het maken van een röntgenfoto, volgt een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en wordt er eventueel een echo gemaakt door de schouderfysiotherapeut. Door de directe afstemming tussen de orthopeed en fysiotherapeut en hun nauwe samenwerking met eventuele andere betrokken medisch specialisten, krijgt de patiënt een behandelplan op maat.

Voor wie is het schouderspreekuur?

Het schouderspreekuur is voor:

  • Patiënten met schouderklachten waarbij reguliere behandeling (bijvoorbeeld fysiotherapie of injecties) niet afdoende is
  • Patiënten met instabiliteit in het schoudergewricht
  • Patiënten die een second opinion hebben aangevraagd voor hun schouderklachten.

Verwijzing

Voor een afspraak bij het schouderspreekuur heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of van een medisch specialist. Op de contactpagina vindt u de gegevens voor het maken van afspraak.

Schouder- en elleboogproblematiek

Schouder en elleboogproblematiek is complex. De orthopedisch chirurg gespecialiseerd in schouder- en elleboogproblematiek (OCON) en gespecialiseerde fysiotherapeuten werken samen. Zij stellen de diagnose en kiezen met u de behandeling. Veel van deze problematiek behandelen we conservatief, dat wil zeggen zonder operatie. Daarom is de rol van de fysiotherapeuten op het gebied van schouder en elleboog relatief groot ten opzichte van andere deelgebieden in de orthopedie.Doordat wij werken met gecombineerde poli’s, waarbij de orthopedisch chirurg en fysiotherapeut samen de patiënt zien, kunnen we in relatief korte tijd een compleet beeld van uw probleem maken. Vervolgens besluiten we samen met u wat het beste behandeltraject voor u is.

Website