Verpleegkundigen lopen in de gang

De geestelijk verzorgers van ZGT hebben een protestante, katholieke en humanistische achtergrond, maar werken interconfessioneel:  dat wil zeggen dat we er voor iedereen zijn en uw levensvisie centraal stellen en niet de onze.

Hierboven ziet u een overzicht van de geestelijk verzorgers

Secretariaat geestelijke verzorging

De secretaresse ondersteunt de geestelijk verzorgers. Ze maakt afspraken, notuleert, organiseert en draagt zorgt voor alles rondom de vieringen.

Vrijwilligers

De geestelijke verzorging wordt in haar werk ondersteund door vele vrijwilligers:

  • Vrijwilligers die vragen naar uw behoefte aan ondersteuning (Hengelo);
  • Vrijwilligers rondom de herdenkingsbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten worden naasten van patiënten die in het ziekenhuis zijn overleden herdacht;
  • Vrijwilligers rondom de vieringen: vrijwilligers die vragen of u naar de viering wilt, communie of avondmaal wilt ontvangen, vrijwilligers die patiënten in bed, rolstoel of lopend begeleiden als ze de viering willen bezoeken in de Twentezaal (ZGT Almelo), vrijwilligers die de communie rondbrengen tijdens de viering op de verpleegafdelingen in zowel Hengelo als Almelo, kosters.

Alle patiënten van ZGT kunnen de viering volgen via de huistelevisie via kanaal OZO. In Almelo is er elke zondag een viering. In Hengelo zijn er vieringen met Kerst, Pasen en de Nationale ziekendag (de tweede zondag in september). Ook dan zijn er vrijwilligers die dit mogelijk maken. De vieringen in Hengelo worden door de HEOS uitgezonden.

Wilt u meer weten over het vrijwilligerswerk, of heeft u belangstelling  om vrijwilliger te worden? Stuur dan een mailbericht naar geestelijkeverzorging@zgt.nl.