gesprek in wachtruimte

Polikliniek cardiologie

Polikliniek

De polikliniek is het gedeelte van het ziekenhuis waar artsen en verpleegkundig specialisten spreekuur houden. U kunt een afspraak bij een cardioloog krijgen na verwijzing door een huisarts.

Een afspraak maken bij de polikliniek

U ontvangt automatisch een brief met een uitnodiging voor uw afspraak of bezoek. Indien uw mobiele telefoonnummer bekend is, ontvangt u ook een SMS bericht ter herinnering aan uw afspraak.

Uw vervolgafspraken en eventuele hartfunctieonderzoeken worden gepland door secretariaat van de polikliniek cardiologie. Heeft u vragen over de planning van uw afspraak of wilt u een afspraak verplaatsen, dan kunt u ons bereiken op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur & 13.00 – 16.30 uur op het telefoonnummer 088 708 33 00. Ook kunt u een e-mail sturen naar afsprakencardiologie@zgt.nl onder vermelding van uw naam en geboortedatum en/of patiëntnummer. Wij proberen dan in overleg met u een passender tijdstip voor uw afspraak te vinden

Herhaalrecept

Er zijn verschillende mogelijkheden om een herhaalrecept aan te vragen. U kunt uw cardioloog tijdens uw polibezoek om een herhaalrecept vragen. U krijgt het recept dan direct mee van de cardioloog. Dit is vrijwel altijd een jaarrecept. Hebt u niet tijdig een vervolgafspraak bij de cardioloog dan kunt u het herhaalrecept als volgt aanvragen: u kunt ons bellen op 088 708 33 00 (keuze 1) of een e-mail sturen naar receptencardiologie@zgt.nl. Zorgt u daarbij dat u uw medicatie bij de hand hebt zodat u alle benodigde informatie kunt inspreken of noteren. Voor het herhaalrecept hebben wij de volgende gegevens nodig: uw naam en geboortedatum, naam medicatie, sterkte en aantal tabletten/capsules per dag (dosering) en de naam van uw apotheek.

Houdt u er rekening mee dat het tot vijf werkdagen kan duren voordat het recept bij uw apotheek is. Vraag uw herhaalrecept daarom altijd ruim op tijd aan. Op het spreekuur controleert uw cardioloog of de verpleegkundig specialist uw medicatie. Denkt u er daarom aan om bij elk polibezoek een actueel medicatieoverzicht mee te nemen. Dit kunt u bij uw apotheek aanvragen. Ook kunt u een zelfgeschreven medicatielijst meenemen of de medicatie in originele verpakking.

Uw bezoek aan de polikliniek

Heeft u een afspraak bij de polikliniek? Neemt u dan de volgende zaken mee:

 • Geldig identificatiebewijs: paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument. 
 • Overzicht van de medicijnen die u gebruikt
 • Overzicht van evt. allergieën en overgevoeligheden
 • Uw e-mailadres (indien beschikbaar)

Veelgestelde vragen cardiologie

 

.

 

 

Wie moet ik bellen met vragen over lichamelijke klachten?

 

Ziekenhuislocatie Almelo Cardiologie

 • Polikliniek 088 708 33 00
 • Opmerkingen

  afsprakencardiologie@zgt.nl

 • Spreekuren

  De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

 • Bezoektijden

  Alle dagen van 14.00 - 15.00 uur en van 18.00 - 20.00 uur.

  Per patiënt zijn er twee bezoekers toegestaan.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Cardiologie polikliniek (afspraken)

 • Polikliniek 088 708 33 00
 • Opmerkingen

  afsprakencardiologie@zgt.nl

 • Spreekuren

  De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo