Verpleegkundigen lopen in de gang

Bij uw bezoek aan de proctologiepoliniek in ziekenhuislocatie Hengelo komt u met diverse medewerkers van ons ziekenhuis in contact. Hieronder stellen we belangrijkste medewerkers aan u voor.

Darmchirurgen 

Darmchirurgen zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met darm- en/of proctologische problemen.

Verpleegkundig specialist (VS)

Bij de proctologiepolikliniek werken twee verpleegkundig specialisten (VS). Een verpleegkundig specialist heeft een verpleegkundige achtergrond en voert soms ook medische taken uit. Binnen de proctologie richt de verpleegkundig specialist zich op patiënten met aandoeningen in het laatste stukje van de darm. De verpleegkundig specialist noteert gegevens over uw klachten, doet lichamelijk onderzoek en zal u direct behandelen als dat mogelijk is. Hiernaast vervult diegene een belangrijke rol in de voorlichting en begeleiding van patiënten.

Receptionistes

De secretaresses hebben een belangrijke ondersteunende en administratieve rol. Zij ontvangen u aan de balie, maken de papieren voor u in orde en wijzen u de weg in het ziekenhuis en de polikliniek.

Dokterassistentes

De polikliniekverpleegkundige ondersteunt de chirurg of verpleegkundig specialist. Verder begeleidt diegene u tijdens een behandeling op de polikliniek.

Overige zorgmedewerkers