Verpleegkundigen lopen in de gang

Gastro-enterologische en oncologische chirurgie

Binnen de heelkunde houdt het specialisme gastro-enterologische chirurgie zich bezig met grote en complexe operaties aan het spijsverteringsstelsel. Deze worden uitgevoerd door gespecialiseerde (gecertificeerde) chirurgen. In het bijzonder betreft dit operaties aan slokdarm, maag, dunne en dikke darm.

 

Rondom de operatie (voor- en na de operatie) is intensief overleg met de maag-darm-lever artsen (MDL-artsen) over de meest geschikte behandelmethode. Op deze manier wordt geprobeerd iedere patiënt een behandeling op maat te geven en wordt de kans op complicaties zo klein mogelijk gehouden.

 

Oncologische chirurgie is chirurgische kankerbehandeling. Denk hierbij aan het verwijderen van een tumor. Een toenemend aantal patiënten met kanker ondergaat tegenwoordig een gecombineerde chirurgische behandeling bestaande uit chirurgie, radiotherapie en/of chemotherapie. Hierbij kan de radiotherapie voor of na de chirurgie worden gegeven, soms wordt de radiotherapie gecombineerd met chemotherapie. De chemotherapie wordt meestal in aanvulling op de chirurgie gegeven.

Ziekenhuislocatie Almelo Gastro-enterologische en oncologische chirurgie

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Gastro-enterologische en oncologische chirurgie

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo