Verpleegkundigen lopen in de gang

Kleine chirurgische ingrepen

U kunt via de polikliniek heelkunde een kleine chirurgische ingreep laten doen. U heeft daarvoor een verwijzing van uw huisarts nodig. Deze kleine ingrepen worden gedaan onder plaatselijke verdoving op de behandelpolikliniek. U kunt bij ons terecht voor de volgende aandoeningen:
Rustig moedervlekje kleiner dan 1 centimeter.

 • Kleine huidafwijkingen
 • Vetbulten kleiner dan 3 centimeter: niet in de nek of op de rug
 • Ingroeiende teennagels
 • Verstopte talgklieren
 • Ontstoken nagelriem
 • Sterilisatie bij de man

Na de aanmelding door uw huisarts, wordt u gebeld voor het maken van afspraak. Daarna ontvangt u schriftelijk een afspraakbevestiging en meer informatie over de procedure.

Een kleine chirurgische ingreep

De ingreep wordt gedaan door een chirurg, een assistent-chirurg of een physisian assistent onder supervisie van een chirurg. Als u via de polikliniek bent doorverwezen, kan het zijn dat een andere chirurg u opereert dan de chirurg die op de polikliniek heeft gesproken. De verpleegkundige legt u uit hoe de operatie in zijn werk gaat. Zij bereidt u ook voor op de ingreep. Na de ingreep verzorgt de verpleegkundige de wond. Zij vertelt u wanneer u het verband mag verwijderen.

Wanneer geen kleine ingreep?

U bent direct doorverwezen door uw huisarts voor een kleine chirurgische ingreep. Soms besluit de chirurg om de ingreep niet direct uit te voeren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ingreep toch te groot is voor een plaatselijke verdoving, of dat uw lichamelijke conditie niet goed genoeg is. Dan is het beter om de operatie in dagbehandeling of tijdens een ziekenhuisopname te doen. U kunt dan direct terecht op de polikliniek heelkunde. U krijgt dan een gesprek met de (assistent)chirurg over wat voor u de mogelijkheden zijn. Eventueel kunt u dan een nieuwe afspraak maken. 

Ziekenhuislocatie Almelo Heelkunde

 • Spreekuren

  De polikliniek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur. 

 • Bezoektijden

  De polikliniek is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.15 en van 12.45 tot 16.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Heelkunde

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo