Verpleegkundigen lopen in de gang

Voor een afspraak op de polikliniek heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Nadat u bent aangemeld, wordt u gebeld voor het maken van een afspraak. Neem bij uw bezoek aan de polikliniek een geldig identificatiebewijs en uw verzekeringspasje mee.

Trajecten bij uw eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek aan de polikliniek vaatchirurgie legt u een bepaald traject af. Welk traject dat is, hangt af van uw klachten. Er zijn vier trajecten mogelijk. Elk traject is specifiek op bepaalde klachten afgestemd:

 1. Screening aneurysma aorta abdominalis.
 2. Uitsluiting arterieel vaatlijden.
 3. Verdenking arterieel vaatlijden.
 4. Verdenking veneus vaatlijden.

1. Screening aneurysma aorta abdominalis

U komt in aanmerking voor dit traject als de huisarts wil onderzoeken of u een verwijde buikslagader heeft. U krijgt dan een duplexonderzoek op het vaatlaboratorium. De uitslag wordt nadien direct met u besproken.

2. Uitsluiting arterieel vaatlijden

Als uw huisarts twijfelt of u etalagebenen heeft, kan hij u rechtstreeks voor een inspanningstest op het vaatlaboratorium aanmelden. Een inspanningstest is een betrouwbare test om aan te tonen of uit te sluiten of u etalagebenen heeft. De uitslag van de inspanningtest wordt beoordeeld en voorzien van een behandeladvies. Uw huisarts zal de uitslag aan u meedelen.

3. Verdenking arterieel vaatlijden

Als uw huisarts denkt dat u een vernauwing in de slagaderen heeft, verwijst hij u naar de polikliniek vaatchirurgie. U krijgt hier een of meerdere vaatonderzoeken en ontvangt meteen de uitslag en een eventueel behandelingsadvies van de vaatchirurg/ of verpleegkundig specialist. Dit traject kan ruim twee uur in beslag nemen.

4. Verdenking veneus vaatlijden

Voor dit traject komt u hoofdzakelijk in aanmerking als u last heeft van spataderen. U krijgt dan een afspraak op de spataderpolikliniek. Dit is een samenwerkingsverband tussen de polikliniek Heelkunde en dermatologie. Er wordt een duplexonderzoek uitgevoerd waarvan de uitslag direct met u besproken wordt. Afhankelijk van de uitslag en uw klachten krijgt u direct een behandelvoorstel. Een bezoek aan de spataderpolikliniek kan een uur duren.

Ziekenhuislocatie Almelo Heelkunde

 • Spreekuren

  De polikliniek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur. 

 • Bezoektijden

  De polikliniek is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.15 en van 12.45 tot 16.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Almelo Vaatchirurgie

 • Spreekuren

  De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 12.00 en van 13.00 tot 16.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Heelkunde

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo