Professor Vollenbroek geeft extra impuls aan wetenschap en innovatie bij ZGT

  • 7 juli 2016

Prof. Dr. Miriam Vollenbroek is sinds 1 juni werkzaam als wetenschapscoördinator bij het wetenschapsbureau van de ZGT Academie. In deze functie ondersteunt ze professionals in het ziekenhuis bij wetenschappelijk onderzoek en gaat ze aan de slag met zorg en technologie binnen ZGT.

 

Bij ZGT staat primair de zorg voor patiënten centraal. Professor Vollenbroek hoopt dat het wetenschappelijk denken op de werkvloer nog meer wordt ingebed zodat het niet meer weg te denken is uit het proces. Er zijn volgens haar volop mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een diabetespatiënt die zijn of haar levensstijl kan aanpassen via een app. Of aan een longpatiënt die gebruik kan maken van zorg op afstand zodat een bezoek aan een arts in het ziekenhuis niet altijd nodig is.

Prof. Dr. Mirjam Vollenbroek, wetenschapscoordinator bij het wetenschapsbureau ZGT

 

Naast haar baan bij ZGT is Miriam Vollenbroek hoogleraar Zorg op afstand aan de UT. Vanuit deze expertise gaat ze ook aan de slag met zorg en technologie binnen ZGT. Miriam Vollenbroek is bewegingswetenschapper. Na haar studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Nijmegen ging ze werken bij Roessingh Research and Development. Hier deed ze promotieonderzoek naar chronisch lage rugklachten. Ze kreeg haar doctoraat in 1999.

 

Vanuit haar functie binnen de ZGT Academie biedt zij ondersteuning aan medewerkers die onderzoek doen en/of moet doen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om ondersteuning bij het definiëren van onderzoeksvragen, de opzet voor het onderzoek, het creëren van een database of bij het analyseren van statistische data.

 

Innovaties in de zorg

Technologische Innovatie is één van de bouwstenen voor ZGT in 2020. ZGT is zich ervan bewust dat het noodzakelijk is om de komende jaren ingrijpende veranderingen en innovaties in de zorg- en dienstverlening te realiseren. De aanstelling van prof. Vollenbroek past dan ook perfect bij de uitdagingen van ZGT voor 2020.