Verpleegkundigen lopen in de gang

Bezoek aan intensive care

Bezoektijden

  • 10.30 - 11.00 uur, voor naaste familie en direct betrokkenen. 
    Er zijn maximaal twee bezoekers per bezoekmoment toegestaan.
  • 18.30 - 19.30 uur, bezoek in overleg met naaste familie. Er zijn maximaal twee bezoekers per bezoekmoment toegestaan.

Houdt u er rekening mee dat de situatie van de patiënt bepalend is. Tijdens de bezoektijden wordt u verzocht zich te melden via de intercom. Er kan u ook gevraagd worden om even te wachten.

Medewerkers en apparatuur

Het kan gebeuren dat de medewerkers van de IC tijdens uw bezoek medische of verpleegkundige werkzaamheden moeten uitvoeren. Dat kan betekenen dat u de afdeling even moet verlaten. Tijdens de bezoektijden hoort u soms geluidssignalen aan het bed van de patiënt. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Dat zijn signalen voor de verpleging. Zij reageren op de signalen van de apparatuur. De patiënt wordt bewaakt via de centrale desk en soms ook nog met een camera.

Buiten de bezoekuren

In overleg met de verpleging kunt u de IC ook buiten de vastgestelde bezoektijden bezoeken. Wij verzoeken u zich buiten de bezoekuren te melden via de intercom bij de toegangsdeur van de afdeling. Houdt u er rekening mee dat de situatie van de patiënt bepalend is. In overleg met de eerst verantwoordelijk verpleegkundige zijn andere bezoektijden mogelijk. 

Familiekamer

Soms is de situatie van de patiënt zodanig dat u op de afdeling wilt blijven. Daarvoor heeft de IC een speciale familiekamer waar u tijdelijk kunt verblijven.

Privacy en contactpersonen

U heeft aan de afdeling intensive care twee namen van contactpersonen doorgegeven. Met die personen nemen wij contact op als het nodig is. Alleen die personen krijgen van ons telefonische informatie. Dit in verband met de privacy van de patiënt. Het is de bedoeling dat de contactpersoon de overige familie/kennissen op de hoogte houdt. Bij overplaatsing van de patiënt naar een andere afdeling wordt de contactpersoon op de hoogte gebracht. Als contactpersoon mag u natuurlijk altijd bellen met de afdeling. In verband met de verzorging vragen wij u vriendelijk bij voorkeur te bellen voor 7.00 uur ’s morgens of na 9.30 uur.

Communicatie tijdens de beademing

Soms is het moeilijk om te communiceren met een patiënt die tijdens opname op de intensive care aan de beademing ligt. Ook kan de patiënt door medicatie of ziekte soms suf of verward reageren. In sommige gevallen hebben we hulpmiddelen die het mogelijk maken om te communiceren met de (beademde) patiënt. De verpleegkundige informeert u hierover.