Verpleegkundigen lopen in de gang

Verblijf op intensive care

Een verblijf op de afdeling intensive care (IC) is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de partner en de familie. De bedreigde levenssituatie van de patiënt brengt vaak onzekerheid met zich mee. In die situatie proberen we zo veel mogelijk rust en duidelijkheid voor u en uw naaste(n) te scheppen.

Contactpersoon

Tijdens de bezoektijden is de verpleegkundige uw contactpersoon. De verpleegkundige staat u graag te woord en informeert u over de situatie van de patiënt. In overleg wordt een dagboek bijgehouden voor de duur van de opname. En als u vragen heeft, kunt u die altijd aan de verpleegkundige stellen.

Apparatuur

Op de IC staat veel apparatuur rond het bed van de patiënt. Deze apparatuur is nodig voor constante observatie en behandeling van de patiënt. Geluidsoverlast is door de voortdurende bedrijvigheid en het geluid van apparatuur op de afdeling niet altijd te voorkomen.

Voorbereiden op de intensive care

Soms is een opname op de IC gepland. Bijvoorbeeld na een operatie. Dan is het mogelijk om de afdeling vooraf te bezoeken. U krijgt dan alvast een indruk van het reilen en zeilen op de IC. Zo bent u goed voorbereid.