Verpleegkundigen lopen in de gang

Wetenschappelijk onderzoek diabetes

ZGT is koploper als het gaat om zorg voor diabetespatiënten. In samenwerking met RTV Oost zijn in 2016 diverse afleveringen gemaakt, waarin de behandeling van diabetes centraal staat: Hieronder de aflevering waarin een diabetespatiënt een controleafspraak heeft, bij ZGT.

Wetenschappelijk onderzoek

Om nieuwe medicijnen en behandelingen rondom diabetes te ontwikkelen, is wetenschappelijk onderzoek noodzakelijk. Binnen ZGT wordt regelmatig wetenschappelijk onderzoek verricht en wetenschappelijk onderzoek gedaan.

Als patiënt kunt u bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Dit kan door deel te nemen aan een lopend onderzoek en/of toestemming te geven voor het gebruik van uw medische gegevens. Deelname aan wetenschappelijk onderzoek is vrijwillig en heeft geen invloed op uw behandeling.

Een resultaat van wetenschappelijk onderzoek, gericht op diabetes, is ontwikkeling van de Diameter, die samen met Universiteit Twente wordt ontwikkeld. Dit is een app die diabetespatiënten helpt hun bloedglucose op pijl te houden. De Diameter is uitgegroepen tot beste diabetesidee van Nederland. Meer informatie over de Diameter vindt u in onderstaande video en op onze website.