Meisje met beer

ZGT heeft speciaal voor kinderen een spreekuur voor diabetes. In de volksmond noemen we diabetes suikerziekte. Het diabetesteam bestaat uit een kinderarts, een kinderdiëtist en een kinderdiabetes verpleegkundige. Daarnaast zijn een medisch maatschappelijk werker en een kinderpsycholoog aan het team verbonden. Ons diabetesteam kan het kind en de ouder/verzorger leren omgaan met diabetes.

Als bij uw kind diabetes wordt ontdekt, dan is een is een ziekenhuisopname noodzakelijk. Uw kind wordt doorgaans een tot twee nachten opgenomen. De basisvaardigheden van het meten van een glucose en spuiten van insuline worden aangeleerd. Als uw kind weer thuis is gaat het bijstellen verder. Thuis of op school zal uw kind vast wel eens moeite hebben met de diabetes. Geef dit aan bij het diabetesteam. Samen zorgen we voor een manier die bij uw kind past om hiermee om te gaan. En als ouder of verzorger moet u er natuurlijk ook mee leren omgaan. Wij zijn er dus ook voor u!

Na de instelfase thuis krijgt u iedere drie maanden een oproep voor het kinderdiabetesspreekuur met de kinderarts, de diëtist en de diabetesverpleegkundige om te kijken hoe het gaat.

Ziekenhuislocatie Almelo Kindergeneeskunde, polikliniek & afdeling kind en tiener

 • Spreekuren

  De polikliniek is dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur.

 • Bezoektijden

  Ouders/verzorgers de hele dag.  

  Broertjes en zusjes tot uiterlijk 20.00 uur op de kamer van de patiënt. Helaas is het niet toegestaan te verblijven in de speelkamer of buiten op het speelplein.

  In overleg met ouders/verzorgers en verpleging zijn andere bezoekers welkom van 16.00 -20.00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 10.30 - 11.30 uur. 

 • Polikliniek 0.11 Bekijk route
 • Verpleegafdeling 0.11 tijdens kantooruren, 0.12 tijdens avond-, nacht- en weekenduren Bekijk route

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo