Meisje met beer

ZGT heeft een eigen kinderarts-cardex. Dit is een kinderarts met aandachtsgebied kindercardiologie. Zij helpt kinderen met klachten als een hartruis, hartritmestoornissen en aangeboren/verworven afwijkingen aan het hart.

Wanneer kinderen hartklachten hebben, wordt door middel van een gesprek met de kinderarts, lichamelijk onderzoek, een hartfilmpje (ECG) en/of hartecho gekeken wat er precies aan de hand is en welke behandeling nodig is. Onze kinderarts werkt veel samen met de kindercardiologen van het UMCG in Groningen en kan ten alle tijde laagdrempelig overleggen en indien nodig uw kind naar het UMCG doorverwijzen. Elk kwartaal heeft zij samen met dokter Vanagt, kindercardioloog van het UMCG, een spreekuur in ZGT.

Ziekenhuislocatie Almelo Kindergeneeskunde, polikliniek & afdeling kind en tiener

 • Spreekuren

  De polikliniek is dagelijks telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur.

 • Bezoektijden

  Ouders/verzorgers de hele dag.  

  Broertjes en zusjes tot uiterlijk 20.00 uur op de kamer van de patiënt. Helaas is het niet toegestaan te verblijven in de speelkamer of buiten op het speelplein.

  In overleg met ouders/verzorgers en verpleging zijn andere bezoekers welkom van 16.00 -20.00 uur. En in het weekend en op feestdagen van 10.30 - 11.30 uur. 

 • Polikliniek 0.11 Bekijk route
 • Verpleegafdeling 0.11 tijdens kantooruren, 0.12 tijdens avond-, nacht- en weekenduren Bekijk route

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo