Plas- en poepproblemen bij kinderen

Plas- en poepproblemen zijn niet alleen voor het kind vervelend, maar ook voor de ouders. Op het plas- en poepspreekuur begeleiden wij kinderen tussen de drie en achttien jaar met problemen als natte (of poep) broeken overdag, herhaaldelijke blaasontstekingen, obstipatie, poepangst, bedplassen. Naast de urotherapeut zijn ook de kinderarts, uroloog, psycholoog en kinderbekkenfysiotherapeut betrokken bij de behandeling. Zo nodig wordt uw kind in multidisciplinair verband besproken.

Heeft uw kind problemen met plassen en/of poepen? Gaat u dan eerst met uw kind naar de huisarts. De huisarts verwijst u door naar een kinderarts. Als de kinderarts denkt dat het nodig is, verwijst hij uw kind door naar ons plas- en poepspreekuur.

Meestal kan de behandeling poliklinisch plaatsvinden. U komt dan langs op het spreekuur. Soms is een opname in het ziekenhuis beter voor de behandeling van uw kind. Dit wordt met u en uw kind besproken. De behandeling is intensief voor u en uw kind. Daarom is het belangrijk dat u als ouders gemotiveerd bent de behandeling samen met uw kind te doen.

U kunt voor de plas- en poepproblemen bij kinderen in ZGT terecht op route 0.11 ziekenhuislocatie Hengelo. Wanneer u een afspraak heeft kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Wij zijn bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag onder telefoonnummer 088 708 53 15 of via e-mail plasenpoeppoli@zgt.nl.