Verpleegkundigen lopen in de gang
Klinische genetica

Klinische genetica

Het specialisme klinische genetica houdt zich bezig met diagnostiek en advisering bij aangeboren en/of erfelijke aandoeningen. Voor diagnostiek en advisering wordt het Klinisch Genetisch Centrum in Nijmegen (KGCN) ingeschakeld. Klinisch genetici en genetisch consulenten van het KGCN houden geregeld spreekuur in ZGT in Almelo en in Hengelo.

Verwijzing

Voor een afspraak op het klinisch genetisch spreekuur hebt u een verwijsbrief van huisarts of medisch specialist nodig. In de verwijsbrief staan de aanleiding voor verwijzing en uw persoonsgegevens. De verwijsbrief stuurt u naar het postadres van klinische genetica te Nijmegen. Het is niet mogelijk om telefonisch een afspraak te maken, u kunt zich alleen schriftelijk aanmelden.

Bevestiging

Na ontvangst van de verwijzing wordt er een afspraak ingepland. U krijgt hiervan thuis een uitnodiging. De uitnodiging wordt ruim van tevoren verstuurd.

Om er zeker van te zijn dat uw verwijzing goed is ontvangen kunt u navraag doen. Dit kan bij het secretariaat van het Klinisch Genetisch Centrum Nijmegen, telefoonnummer: 024 361 39 46.

Wachttijd

De wachttijd is ongeveer drie á vier maanden. Soms is het mogelijk om sneller in Nijmegen op spreekuur te komen. U kunt dit overleggen met het secretariaat in Nijmegen, telefoonnummer: 024 361 39 46.

Meer informatie

Zie voor meer informatie de website van het RadboudUMC

Contact

Radboudumc
Genetica
836 Sectie Klinische Genetica
Postbus 9101
6500 HB Nijmegen

Bezoekadres:
Geert Grooteplein 10 
6525 GA Nijmegen

Telefoonnummer: 
024 361 39 46