Pilot mijnIBDcoach

Omdat IBD (Colitis Ulcerosa of de Ziekte van Crohn) een grote impact op uw leven en gezondheid kan hebben, is ZGT een pilot met mijnIBDcoach gestart. Een pilot is een proefproject.

Met deze pilot wordt onderzocht hoe we mijnIBDcoach het beste voor patiënten kunnen gaan inzetten en wat het effect daarvan is op het zorgproces. We hopen met deze pilot het aantal ziekenhuisbezoeken en opnames voor u te kunnen verminderen. Daarnaast hopen we bij te kunnen dragen aan het inzicht in uw ziekte en gezondheid.  De pilot loopt van 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2021.

Wat is mijnIBDcoach

MijnIBDcoach is een online platform, waarmee u op afstand wordt gemonitord. Op deze manier wordt met u mee gekeken naar uw gezondheidssituatie en kan er op tijd worden ingegrepen wanneer uw klachten toenemen. 

Met mijnIBDcoach kunt u op een laagdrempelige manier contact leggen met de MDL-verpleegkundige door middel van de berichtenfunctie. De MDL-verpleegkundige kan u op deze manier op afstand advies geven. Ook kunt u in mijnIBDcoach kenniskuren volgen waardoor u meer kennis en inzicht over uw ziekte kunt verkrijgen. 

MijnIBDcoach is bedoeld om de juiste zorg op het juiste moment te faciliteren. Zo kunnen we hopelijk een ritje naar het ziekenhuis voorkomen: denk bijvoorbeeld aan een ver vooruit geplande afspraak, terwijl u op dat moment van de afspraak helemaal geen klachten heeft.

Hoe werkt de pilot?

 • >

  Inloggegevens en eerste keer inloggen

  Als u het toestemmingsformulier retour heeft gestuurd, wordt u per 1 oktober aangemeld op het medisch internetplatform mijnIBDcoach. 

  Als u het toestemmingsformulier retour heeft gestuurd, wordt u per 1 oktober aangemeld op het medisch internetplatform mijnIBDcoach. Vanaf die datum ontvangt u via het opgegeven mailadres uw inloggegevens en instructies. Tijdens het eerste inlogmoment dient u eenmalig akkoord te gaan met de privacyverklaring en dient u de welkom sessie te voltooien. Daarna kunt u gebruik maken van het platform..

 • >

  Vragenlijsten en kenniskuren

  Op het medisch internetplatform mijnIBDcoach (van leverancier Sananet) vult u vanaf 1 oktober één keer per maand een gezondheidsvragenlijst in. In deze vragenlijst geeft u aan wat uw klachten zijn en hoe u zich voelt. Dit kunt u in uw eigen tijd doen (bijvoorbeeld op een avond of op een vrije dag).

  Het kan zijn dat de MDL verpleegkundigen van ZGT u op basis van de resultaten voorzien van een digitaal advies of u vragen een kenniskuur te volgen. Hierdoor krijgt u meer informatie over uw ziekte.

  Als het op basis van de resultaten van de vragenlijst noodzakelijk is, dat u alsnog naar het ziekenhuis komt, dan wordt u door het secretariaat van het MDL-centrum gebeld voor het maken van een afspraak.
  Als de vragenlijst of kenniskuur voor u klaar staat, ontvangt u hiervan een melding per mail. U ontvangt na twee dagen een reminder per e-mail met het verzoek om de vragenlijst alsnog in te vullen of de kenniskuur te volgen wanneer u dit nog niet heeft
  gedaan.

  Aan het einde van de pilotperiode ontvangt u tot slot nog een laatste aanvullende vragenlijst. Wij zijn namelijk erg benieuwd hoe u deze pilot ervaren heeft, om zodoende te kunnen bepalen of mijnIBDcoach goed bevalt onder onze IBD-patiënten.

 • >

  Berichtenfunctie

  Het medisch platform bevat ook een berichtenfunctie. 

  Het medisch platform bevat ook een berichtenfunctie. Hiermee kunt u laagdrempeligin contact komen met uw MDL-verpleegkundige. Het kan ook zijn dat de MDLverpleegkundige u berichten stuurt.
  Uw berichten worden enkel op werkdagen gelezen waarbij u van een maximale reactietijd van 48 uur uit mag gaan.

  Indien uw vraag niet langer dan 48 uur kan
  wachten, dient u contact op te nemen met de MDL-poli en bij SPOED situaties belt u 112. De berichtenfunctie is uiteraard alleen bedoeld voor zorg gerelateerde vragen!

Interesse?

Wilt u ook gebruik maken van MijnIBD coach? Laat dit dan weten aan uw MDL-arts of MDL-verpleegkundige. Zij kunnen u vervolgens inschrijven op de wachtlijst.

Op dit moment loopt er een pilot met een klein groepje IBD patiënten (van 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2021) om het gebruik van MijnIBD coach te evalueren. Bij een positief besluit hiertoe, zult u uitgenodigd worden om aan het vervolg deel te nemen.