Verpleegkundigen lopen in de gang

Neonatale nazorg

Sommige baby’s hebben in de eerste weken van hun leven (intensieve) ziekenhuiszorg nodig. In deze periode leert u als ouder uw baby verzorgen. U wordt hierbij geholpen door de neonatologie verpleegkundigen van de afdeling moeder en kind. Als uw baby naar huis mag, heeft u voldoende kennis om het zelf te verzorgen en dragen wij de zorg over naar de Jeugdgezondheidszorg (JGZ, consultatiebureau).

Bij vragen die gericht zijn op jullie baby, mogen ouders tot veertien dagen na ontslag contact opnemen met de afdeling moeder en kind, neonatologie. Als het om iets anders dan de reden van ziekenhuisopname gaat, kunt u contact met de huisarts opnemen. 

Sondevoeding

Ontslag van te vroeg geboren baby's is soms afhankelijk van het zelf leren drinken. ZGT biedt ouders de mogelijkheid om sondevoeding te leren geven zodat de baby eerder met de ouders mee naar huis kan. Ouders worden door neonatologie verpleegkundigen door middel van telefonische consulten begeleid tijdens dit traject. Meer informatie over het geven van sondevoeding aan uw baby thuis vindt u in onze folder hieronder.