Verpleegkundigen lopen in de gang

Onderzoek naar slaapproblemen bij kinderen

Met een geldige verwijzing van uw arts, consultatiebureau arts of schoolarts kunt u terecht bij het kinderslaapcentrum. Nadat u een afspraak heeft gemaakt ontvangt u een slaapdagboek. Hierin houdt u het slaappatroon van uw kind bij. Ook krijgt u een vragenlijst thuisgestuurd.

Soms is verder slaaponderzoek nodig om inzicht te krijgen in de oorzaak van het slaapprobleem of de slaapstoornis van uw kind. Afhankelijk van het type onderzoek verblijft uw kind een nacht in het ziekenhuis.

Onze onderzoeken

 • >

  Polygrafie

  Het registreren van hersenactiviteiten zonder EEG (hypnografie) noemen we polygrafie. Hierbij wordt de kwaliteit van de ademhaling onderzocht door middel van het meten van verschillende lichaamsfuncties.

  Lees meer over polygrafie in de (PDF) folder.

 • >

  Polysomnografie

  De kwaliteit van de slaap en ademhaling wordt gemeten door het registreren van verschillende lichaamsfuncties. Bij dit onderzoek kijken we naar uw slaappatroon, ademhaling, hartritme en beenbewegingen.

  Lees meer over polysomnografie in de (PDF) folder.

 • >

  Actigrafie (registratie voor langere tijd)

  Een actigrafieonderzoek stelt in één week een aantal slaapaspecten vast. Dit doen wij met een actiwatch. Dat een minicomputer die als horloge gedragen wordt en bewegingen registreert om inzicht te krijgen in het slaap-waakpatroon.

  Lees meer over actigrafie in de (PDF) folder.

 • >

  Melatonineonderzoek

  Melatonine is een hormoon dat door de hersenen wordt aangemaakt. Het zorgt ervoor dat je slaperig wordt als het donker wordt. De melatonine aanmaak kan worden gemeten in het speeksel. Deze test kunt u thuis zelf afnemen. Zo kan er bepaald worden hoe de biologische klok staat ingesteld.

   

Ziekenhuislocatie Hengelo Kinderslaapcentrum

 • Spreekuren

  De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 12.30 en tussen 13.00 tot 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo