Verpleegkundigen lopen in de gang

ZGT heeft zich, om kwaliteit van zorg in onze regio te garanderen, gespecialiseerd in het behandelen van maagkanker.
Dit betekent dat patiënten uit omliggende ziekenhuizen (Deventer, Hardenberg, Enschede en Winterswijk) worden verwezen naar ZGT voor behandeling van deze specifieke vorm van kanker. In ZGT werken dan ook zeer ervaren professionals die goed op elkaar zijn ingespeeld. Link naar ‘onze zorgresultaten’

Er bestaan verschillende soorten maagkanker, maar in de meeste gevallen gaat het om kanker die uitgaat van het slijmvlies van de maagwand. De kans op het krijgen van maagkanker is de laatste decennia gedaald. Volgens de Nederlandse kankerregistratie waren dit in 2005 ongeveer 2000 patiënten per jaar. In 2017 waren dit zo’n 1500 patiënten.

Voor iedere patiënt wordt een behandeling gekozen die het beste bij hem/haar past.
ZGT biedt:

 • Optimale behandeling door expertise vanuit verschillende deskundigheden in het behandelteam; 
 • Verder profiteren patiënten bij de behandeling in ZGT van goede samenwerking met andere ziekenhuizen en onze actieve betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek, zodat we onze kennis en zorg constant kunnen verbeteren. 

Direct naar meer informatie?

Wetenschappelijk onderzoek

De genezingskansen van maagkanker zijn in de loop der jaren verbeterd. Nieuwe technieken en de samenwerking met omliggende ziekenhuizen maken dat het maag- en slokdarmcentrum van ZGT zijn bestaande expertise kan blijven uitbreiden. Aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs zijn hierin van groot belang. Mede om deze redenen vervult ZGT een actieve rol in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Zorgpad

 • 1.

  Symptomen

  Op een bepaald moment kunnen één of meer van de volgende alarmsignalen ontstaan bij maagkanker. Het is goed om naar uw huisarts te gaan als u geen verklaring voor de klachten kunt vinden.

   

  Klik hier voor meer over klachten en symptomen.

 • 2.

  Diagnose

  Met een verwijzing van de huisarts kunt u snel bij ZGT terecht voor nader onderzoek. Een goede en snelle diagnose is nodig om u goed te kunnen behandelen. De diagnose wordt vastgesteld door uw medisch specialist.

   

  Klik hier voor meer over onderzoeken en diagnose.

 • 3.

  Behandeling

  Op basis van de diagnose stellen de specialisten samen de behandelingsmogelijkheden op. De chirurg-oncoloog bespreekt deze samen met u.

   

  Klik hier voor meer over de behandeling van maagkanker.

 • 4.

  Nazorg

  Na de behandeling hebben patiënten vaak behoefte aan informatie over de manier van omgaan met de gevolgen van de behandeling en de angst op terugkeer van de ziekte. Samen met u kijken we waarin u ondersteuning nodig heeft.

   

  Klik hier voor meer over nazorg.

Ziekenhuislocatie Almelo Gastro-enterologische en oncologische chirurgie

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo