Wanneer u een afspraak heeft op de polikliniek urologie, dan komt u niet alleen een van de urologen tegen. U kunt ook te maken krijgen met verschillende andere medewerkers van ons team. Wanneer u in ZGT Almelo een afspraak heeft kunt u ook terecht op de prostaatpolikliniek.

Specialisten

Hier vindt u de medisch specialisten van ZGT die betrokken zijn bij prostaatkanker. Een aantal van hen stelt zich alvast kort aan u voor in een beknopte introductievideo, onderaan deze pagina.

 • J.H. Roelink
 • E.B. Cornel
 • Mw. S.P. Stomps
 • O.L.W.B. van Balen
 • G.J. Molijn
 • Mw. J.L.J. Vriesema
 • H.E. Dijkema
 • D. Bakker

Team medewerkers

Arts-assistenten

De vakgroep urologie heeft op dit moment een arts-assistent in dienst. Arts-assistenten werken altijd onder verantwoordelijkheid van de urologen. U kunt onze arts-assistent zowel op de poliklinkiek, verrichtingen polikliniek of op de klinische afdeling tegenkomen.

Coassistenten

Op de afdeling zijn ook coassistenten. Heeft u bezwaar tegen de aanwezigheid van een assistent bij uw gesprek met de specialist of dat u ook onderzocht wordt door een coassistent? Laat dit dan gerust weten.

Doktersassistentes en specialistisch verpleegkundigen

Tijdens uw bezoek aan de polikliniek urologie kunt u ook te maken krijgen met doktersassistentes en specialistische verpleegkundigen. Dit kan zijn een oncologie verpleegkundige, incontinentieverpleegkundige, urologie verpleegkundige en stomaverpleegkundige. Allen assisteren de urologen en werken altijd onder directe verantwoordelijkheid van de urologen. De doktersassistentes assisteren bij het spreekuur door aanvullende uitleg te over de komende onderzoeken te geven, nemen urine voor onderzoek af, kunnen een plassnelheidstest afnemen en verwisselen katheters.

Incontinentieverpleegkundige

De incontinentieverpleegkundige geeft aanvullende informatie over absorberende en afvoerende incontinentie materialen. Ook begeleidt ze patiënten tijdens het proces van acceptatie. Ze geeft uitleg over katheters en hoe er mee om te gaan. Ook geeft ze specifieke instructie aan patiënten om te leren zelfkatheteriseren. Daarnaast geeft ze uitleg over plasgedrag en toilettraining.

Oncologieverpleegkundige

De oncologieverpleegkundige is een algemeen verpleegkundige die de vervolgopleiding urologie en oncologie heeft gevolgd. Haar taak is het begeleiden van mannen en vrouwen met een urologische, oncologische aandoening. Gedurende het gehele traject van onderzoek, behandeling en nabehandeling (binnen ZGT), begeleidt zij de patiënt. Spreekuren worden samen met en onder verantwoordelijkheid van de uroloog gedaan. De oncologieverpleegkundige kan een eerste intakegesprek doen en is aanwezig bij de gesprekken met uitslagen van weefselonderzoek. Zij geeft u na het eerste gesprek en in een tweede gesprek verdere uitleg over het behandelplan en/of keuzemogelijkheden. Zij geeft u ook nadere informatie over eventuele aanpassingen van levenstijl en informatie over patiëntenverenigingen. Zij is via het secretariaat altijd bereikbaar ook voor niet direct medisch inhoudelijke vragen betreffende uw ziekte. Ook tijdens de zogenaamde follow up (de controles na behandeling) assisteert zij de uroloog.

Psychosociale disciplines

In ZGT werkt een team van medisch maatschappelijk werk en psycholoog, geestelijke verzorging, die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van oncologische problemen en vragen. Indien u behoefte heeft aan deze begeleiding kunt u dit aangeven bij uw medisch specialist of oncologieverpleegkundige. Ook zij kunnen u verwijzen naar een van de disciplines van dit team. Uiteraard wordt dit met u besproken. Overige paramedische disciplines zoals fysiotherapeut, en diëtiste kunnen ook worden ingeschakeld.

Secretaresses

Zowel op de polikliniek als op de afdeling zijn secretaresses werkzaam. Zij ontvangen patiënten, beantwoorden de telefoon, maken afspraken en zorgen voor de administratie op de polikliniek of afdeling.

Stagiaires

Ons ziekenhuis werkt mee aan de praktijkstages van een aantal opleidingsinstanties. Het kan dus zijn dat u te maken krijgt met stagiaires.

Ziekenhuislocatie Almelo Urologie

 • Spreekuren

  De polikliniek urologie is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30 – 12:30 uur en van 13:00 – 16:30 uur

 • Bezoektijden

  Maandag t/m vrijdag: 11.00 - 12.00 uur en
  16.00 - 19.30 uur.
  Zaterdag en zondag: 11.00 - 19.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Urologie

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo