Verpleegkundigen lopen in de gang

ZGT heeft zich, om kwaliteit van zorg in onze regio te garanderen, gespecialiseerd in het behandelen van slokdarmkanker. Dit betekent dat patiënten uit omliggende ziekenhuizen (Deventer, Hardenberg, Enschede en Winterswijk) worden verwezen naar ZGT voor behandeling van deze specifieke vorm van kanker. In ZGT werken dan ook zeer ervaren professionals die goed op elkaar zijn ingespeeld. Hier kunt u cijfers over onze behandelresultaten inzien.

Slokdarmkanker is een kwaadaardige aandoening van de slokdarm, welke in Nederland jaarlijks bij ongeveer 2.500 nieuwe patiënten wordt vastgesteld. Na diagnose zal een traject van onderzoeken plaatsvinden. Een vertrouwd gezicht is daarin heel belangrijk. Daarom zijn de oncologieverpleegkundigen uw vaste aanspreekpunt in deze periode.

Voor uw situatie wordt samen met u de behandeling gekozen die het beste past. ZGT biedt:

 • Unieke operatie met onze Da Vinci Xi operatierobot.
 • Optimale behandeling door expertise vanuit verschillende deskundigheden in het behandelteam. 
 • Verder profiteren patiënten bij de behandeling in ZGT van goede samenwerking met andere ziekenhuizen en onze actieve betrokkenheid bij wetenschappelijk onderzoek, zodat we onze kennis en zorg constant kunnen verbeteren. 

Direct naar meer informatie?

Wetenschappelijk onderzoek

De genezingskansen van slokdarmkanker zijn in de loop der jaren verbeterd. Nieuwe technieken en de samenwerking met omliggende ziekenhuizen maken dat ZGT zijn bestaande expertise kan blijven uitbreiden. Aandacht voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs zijn hierin van groot belang. Mede om deze redenen vervult ZGT een actieve rol in onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.Klik hier voor onze pagina over wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

 

Zorgpad

 • Klachten

  Op een bepaald moment kunnen één of meer van de volgende alarmsignalen ontstaan bij slokdarmkanker. Het is goed om naar uw huisarts te gaan als u geen verklaring voor de klachten kunt vinden.

 • Diagnose

  Met een verwijzing van de huisarts kunt u snel bij ZGT terecht voor nader onderzoek. Wij streven er naar u zo snel mogelijk duidelijkheid te geven over uw klachten.

 • Behandeling

  Op basis van de diagnose stellen de specialisten samen de behandelingsmogelijkheden op. De chirurg-oncoloog bespreekt deze samen met u.

 • Nazorg

  Na de behandeling hebben patiënten vaak behoefte aan informatie over de manier van omgaan met de gevolgen van de behandeling en de angst op terugkeer van de ziekte. Samen met u kijken we waarin u ondersteuning nodig heeft.

Ziekenhuislocatie Almelo Gastro-enterologische en oncologische chirurgie

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo