Verpleegkundigen lopen in de gang

Wereldkankerdag

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Daarom is het belangrijk dat je weet dat je als patiënt met kanker in goede handen bent. Binnen ZGT houden we hier op ieder moment rekening mee. 

Op vrijdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Dan wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Bij de polikliniek entree Ziekenhuisgroep Twente staan op Wereldkankerdag twee wensbomen: zowel in ZGT locatie Almelo, als in ZGT locatie Hengelo. Iedereen die dat wil mag een kaartje schrijven met een spreuk of wens voor een dierbare en deze in de wensboom hangen.
Vrijwilligers van het Alma Inloopershuis (locatie Almelo) en de Nije Stichting (locatie Hengelo) delen mooie zelfgemaakte attenties uit in de vorm van een gebreid klavertje vier met daaraan een kaartje met een bemoedigende spreuk.