Verpleegkundigen in gesprek met patiënt

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Er zijn jaarlijks 50.000 nieuwe gevallen van huidkanker en dit aantal neemt nog steeds toe. Medisch specialisten  in het oncologisch centrum van ZGT hebben zich gespecialiseerd in het behandelen van huidkanker. Er is een uitgebreid behandelpalet om de best passende zorg te kunnen bieden. 

Vormen van huidkanker

Bij het behandelen van huidkanker werken verschillende specialismen nauw samen binnen het oncologisch centrum van ZGT. Hieronder leest u welke vormen van huidkanker het oncologisch centrum behandelt. 

Pre-maligniteiten

Er zijn verschillende soorten afwijkingen die nog geen huidkanker zijn, maar dit wel kunnen worden. We noemen dat een pre-maligne aandoening of voorstadium van kanker. Klik hier voor meer informatie over pre-maligne aandoeningen. Het is belangrijk om deze plekken snel te laten beoordelen om verdere problemen te voorkomen. De meest voorkomende pre-maligne aandoening is actinische keratose.

Basaalcelcarcinoom

Basaalcelcarinoom is de meest voorkomende vorm van huidkanker. Het is de minst agressieve vorm. Een basaalcelcarcinoom breidt zich vrijwel nooit uit naar andere delen van het lichaam, maar groeit wel langzaam door. Het is dus belangrijk de plek helemaal te verwijderen. Klik hier voor meer informatie over basaalcelcarcinoom en het zorgtraject

Plaveiselcelcarcinoom

Dit is een mediumagressieve vorm van huidkanker. Deze vorm van huidkanker heeft een relatief kleine kans om uit te zaaien. Klik hier voor meer informatie over plaveiselcelcarcinoom en het zorgtraject

Melanoom

Melanoom is een agressieve vorm van huidkanker die kan uitzaaien. Een melanoom wordt tegenwoordig vaak snel gevonden en is goed te behandelen. De overlevingskans is daardoor enorm toegenomen. We kunnen een melanoom verwijderen met een excisie. Daarbij snijden we de plek weg onder plaatselijke verdoving. Klik hier voor meer informatie over melanoom en het zorgtraject.

 

Kanker bij jongvolwassenen
Binnen ZGT zien we jaarlijks enkele jongvolwassenen (tussen de 18 en 39 jaar) met huidkanker. Klik hier voor meer informatie over kanker bij jongvolwassenen.

Zorgpad

Patiëntenfolders huidkanker

Ziekenhuislocatie Hengelo Dermatologie

  • Opmerkingen

    Helaas zijn onze wachttijden op dit moment langer dan u van ons gewend bent. Hierdoor kan het langer duren voordat u een afspraak heeft op onze polikliniek. Excuses voor het ongemak.

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo