Kinderen van ouders met kanker

Een ernstige ziekte zoals kanker, heeft gevolgen voor het hele gezin. In de folder 'Kinderen en kanker, wat nu?' leest u meer informatie en tips.

Spelen en delen – in het Alma Inloopershuis

Door alle maatregelen rondom het coronavirus heeft het even stilgelegen, maar er kan weer worden aangemeld voor ‘Spelen en delen’. Juist omdat het coronavirus een extra impact kan hebben op gezinnen waarbij ook de impact van kanker speelt, hopen wij gezinnen met deze spelmomenten bij te kunnen staan.

Wat houdt het in?

Kindercoach Nicole Schoorlemmer gaat begeleid spelen, samen met kinderen van ouders die kanker hebben. Hoe dat eruit ziet? Spelenderwijs probeert Nicole kinderen te helpen op sociaal emotioneel gebied. Samen kijken ze wat ervoor nodig is om met de verschillende gevoelens/emoties om te gaan. Voorop staat dat het moment fijn en ontspannen is voor de kinderen. Ze probeert de kinderen tips en tools te geven wat kan helpen bij verschillende emoties en dat ze er ook mogen zijn. Ouders/verzorgers krijgen na het speeluur indien gewenst een terugkoppeling van Nicole over hoe het is verlopen en wat haar is opgevallen. Spelen en delen staan voorop!

De spelmomenten worden per gezin aangeboden. De datum wordt in samenspraak met de ouder(s)/verzorger(s) gekozen. Na het invullen van het contactformulier wordt er contact met u gezocht.

Op de website van Spelend Bouwen leest u meer informatie over de aanpak van kindercoach Nicole.

Interesse?

Het spelmoment wordt aangeboden door ZGT en het Alma Inloopershuis. Aan deze spelmomenten zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Aanmelden

Wilt u nog een kind aanmelden? Vul het formulier dan nogmaals is.

De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend voor het afhandelen van het doel van het formulier gebruikt. Indien de gegevens niet meer nodig zijn, worden de gegevens direct verwijderd.
Lees in onze privacyverklaring hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens