Verpleegkundigen in gesprek met patiënt

ZGT TV: Live-uitzending over slokdarmkanker

Tijdens de slokdarmkankerweek (van 23 t/m 27 januari), hield ZGT een interactieve live-uitzending via: ZGT TV. Tijdens deze eerste uitzending over slokdarmkanker vertelden onze specialisten over de diagnostiek, behandeling en nazorg van deze aandoening.

Meer informatie

ZGT TV is een live-uitzending, waarbij specialisten en andere tafelgasten specifieke aandoeningen bespreken. Aan de hand van persoonlijke verhalen, bijzondere ingrepen en betrokken specialisten, krijgen patiënten en naasten een unieke kijk in de zorg van ZGT. Tijdens deze eerste uitzending van ZGT TV staat slokdarmoncologie centraal. Vragen als “Wat is slokdarmkanker?” en “Hoe kan slokdarmkanker worden behandeld?” worden tijdens de uitzending beantwoord.

Kijkers konden hun eigen vragen insturen via Twitter (@ZGT_info) en e-mail (tv@zgt.nl). Tijdens de uitzending beantwoorden onze tafelgasten live een aantal vragen.

Kookboek

Ook maakte ZGT van de gelegenheid gebruik om de rol van voeding na een chirurgische slokdarmkankerbehandeling te benadrukken. Ingrid Pasman, coördinerend oncologieverpleegkundige, werkte mee aan het samenstellen van een kookboek voor patiënten. Het kookboek werd na de uitzending beschikbaar gesteld voor slokdarmkankerpatiënten via zgt.nl. Ingrid: “Tijdens een kijkoperatie wordt de tumor, een deel van de slokdarm en een deel van de maag verwijderd. We krijgen vaak terug dat patiënten hun eigen lichaam opnieuw moeten leren kennen na deze operatie. Dit kookboek helpt hen daarbij.”